HomeSANATATEsanatatea intima Invata sa scapi de crampele menstruale

Invata sa scapi de crampele menstruale

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Apleaca-te-inainte.jpg

Toate femeile sufera de crampe in perioada menstruatiei si fiecare isi doreste un remediu care da efecte intr-un termen scurt. Din fericire, exista cateva exercitii care te pot ajuta daca te-ai saturat pastile sau leacuri babesti.

1. Apleaca-te inainte

Stai dreapta, cu picioarele apropiate si mainile pe langa corp, si trage adanc aer in piept in timp ce intinzi mainile spre tavan. Apoi expira incet, in timp ce incerci sa atingi cu mainile varfurile picioarelor, iar daca nu esti destul de flexibila incat sa le intinzi, atunci poti indoi genunchii. Trebuie sa stai in aceasta pozitie timp de un minut.

Apleaca-te inainte

2. Semiluna

Trebuie sa pornesti din pozitie verticala, cu partea stanga a trupului orientata catre perete. Te apleci incet, in asa fel incat mana stanga sa atinga podeaua, iar piciorul opus il ridici pana formeaza un unghi cu celalalt. Apoi ridici mana dreapta inspre tavan si mentii aceasta pozitie timp de 30 de secunde, si dupa asta se schimba piciorul.

Semiluna

3. Capul la cutie

Trebuie sa stai cu picioarele intinse, apoi indoi genunchiul drept pana acesta ajunge sub coapsa opusa, dupa care inspiri in acelasi timp in care ridici mainile inspre cap. Expira si intinde-te pana cand capul se sprijina de coapsa piciorului, iar pentru femeile care au dureri de spate se recomanda o perna. Pozitia aceasta trebuie mentinuta timp de 30 de secunde, inspiri in acelasi timp in care revii la pozitia initiala si, pentru a repeta, schimbi piciorul.

Capul la cutie

4. Spagatul culcat

Stai intinsa jos, iar picioarele incerci sa le departezi unul de altul cat de mult poti. Daca pozitia este incomoda, se poate folosi o perna. Inspira adanc in timp ce ridici mainile pe langa trup si ulterior deasupra capului. Expira si te intinzi in fata, la fel intinzi si mainile, iar genunchii trebuie mentinuti sus, fara sa se roteasca.

Spagatul culcat

5. Lotus relaxat

Pentru acest exercitiu se recomanda o saltea speciala sau o patura, la care se adauga o perna. Te asezi si indoi genunchii in asa fel incat talpile sa se atinge. Trebuie sa mentii pozitia picioarelor si sa te intinzi, in asa fel incat capul sa se odihneasca pe perna, apoi respiri incet timp de un minut…

Lotus relaxat

Dupa executarea acestor exercitii, exista mari sanse ca durerile abdominale menstruale sa fie diminuate sau sa dispara complet.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed