HomeSANATATEsanatatea intima Lubrifiantii fac sexul mai placut

Lubrifiantii fac sexul mai placut

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Lubrifiantii-fac-sexul-mai-plăcut.jpg

Lubrifiantii cu utilizare sexuala nu au o imagine prea bine primita de obicei, deoarece se crede ca acestia exista doar pentru a neutraliza o problema. De multe ori, lubrifiantul este considerat ca un fel de medicament nu foarte stralucit insa are mai multe functii care se pot dovedi foarte utile uneori, si ar fi pacat sa nu le aflati.

Lubrifiantii fac sexul mai plăcut

Uscaciune vaginala

Prima indicatie a lubrifiantului este uscaciunea vaginala. Aceasta uscaciune poate fi de doua tipuri:

Uscaciunea permanenta apare ca efect secundar in urma unui tratament cu medicamente sau in perioada menopauzei, dupa ce a avut loc o nastere sau chiar in urma unor tratamente cu hormoni.

Uscaciunea punctuala apare doar in timpul actlui sexual, ingreunand astfel penetrarea. Cel mai intalnit motiv al aparitiei este insuficienta dorintei sexuale, dar pot fi de vina si alti factori, precum in cazul uscaciunii vaginale permanente.

Solutii oferite de lubrifianti

In toate aceste situatii, un lubrifiant permite diminuarea disconfortului, calmarea durerilor, regasirea senzatiei de umiditate vaginala, dar si posibilitatea de a avea raporturi sexuale satisfacatoare.

Alte utilizari ale lubrifiantilor

O ocazie mai putin cunoscuta de utilizare a lubrifiantilor este in cursul aplicarii primului tampon vaginal in timpul menstruatiei, deoarece, cateodata, tamponul poate fi dificil de introdus de o adolescenta care nu a mai facut acest lucru pana in acel moment…

Folosirea prezervativului reprezinta inca un motiv bun de utilizare a lubrifiantilor. Prezervativul are nevoie de o lubrifiere vaginala excelenta pentru confortul total al celor doi parteneri. Gelul poate fi introdus in vagin sau poate fi aplicat chiar direct pe prezervativ, daca structura sa este compatibila cu latexul din care este creat prezervativul. Trebuie sa ai grija insa la cantitatea aplicata, deoarece prea mult strica, din cauza faptului ca prezervativul poate aluneca.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed