HomeSANATATEsanatatea intima Medicamentele afectează viața sexuală

Medicamentele afectează viața sexuală

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Medicamentele-afectează-viața-sexuală.jpg

Tratamentul medicamentos poate avea efecte secundare neplacute asupra vietii tale sexuale. Iata care sunt medicamentele care iti strica libidoul!

Medicamentele afectează viața sexuală

Nu e mereu usor sa gasesti cauza

Problemele sexuale cauzate de medicamente se pot manifesta printr-o crestere sau diminuare a libidoului, prin aparitia problemelor erectile, ale celor de lubrifiere, orgasm sau ejaculare.

Uneori este dificil sa se faca distinctia intre boala care este tratata de medicamentul in cauza si medicamentul insusi, iar reactia pacientului la boala poate explica, in anumite cazuri, aparitia problemelor sexuale.

Medicamentul este de vina?

Influenta medicametului asupra sexualitatii este cea mai probabila atunci cand efectul indezirabil apare foarte repede dupa ce se incepe tratamentul, atunci cand problema sexuala nu era prezenta inainte de tratament. La fel, daca problema inceteaza dupa oprirea tratamentului, este destul de clar medicamentul a fost cauza.

Psiho-farmacia

Antidepresivele au o reputatie proasta in domeniul scaderii libidoului si a penelor sexuale. Cum aceste medicamente sunt consumate destul de mult nu numai in tara noastra, ci in intreaga lume, se intelege ca viata sexuala a multora dintre cei care isi administreaza astfel de medicamente va avea probleme.

Pilula

Pilula poate fi un factor important care contribuie la scaderea libidoului. Estrogenii continuti in pilula contraceptiva sunt destul de cunoscuti ca fiind inhibitori ai vietii sexuale, insa majoritatea femeilor care iau pilule nici nu-si dau seama de acest lucru…

Antihipertensivele

Unele antihipertensive pot provoca probleme de erectie si ejaculare. In mare parte este vorba de alfa-blocante, beta-blocante si metildopa, insa sunt si unele diuretice care au si ele un efect negativ asupra functiei sexuale (diureticele tiazidice).

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed