HomeSANATATEsanatatea intima Metoda calendarului

Metoda calendarului

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Metoda-calendarului.jpg

Daca o femeie isi cunoaste perioada fertila, inseamna ca aceasta poate identifica zilele fertile din timpul menstruatiei, mai exact perioada in care ar putea ramane insarcinata. O femeie are la dispozitie mai multe posibilitati de a sti care este momentul inceputului si sfarsitului perioadei fertile a ciclului ei, precum urmarirea temperaturii bazale, atingerea colului, urmarirea mucusului cervical sau celebra metoda a calendarului din perete.

Metoda calendarului

Pentru ca o sarcina sa fie prevenita, femeile nu trebuie sa intretina raporturi sexuale decat daca sunt protejate in zilele fertile (incepand cu ziua a noua pana la a nouasprezecea).

Calculul perioadei fertile este destul de complicat.

De asemenea, se recomanda cunoasterea acestei perioade fertile de catre femeile care isi doresc sa ramana insarcinate, iar actul sexual va trebui sa aiba loc in zilele cu cea mai mare fertilitate.

Acest calcul este destul de incalcit si se recomanda consultarea unui medic inainte de a incepe sa aplici aceasta metoda, in mod special daca stii ca ciclul tau menstrual este neregulat.

Metodele de identificare a perioadei prielnice nu au efecte secundare insa, in caz contrar, nu vor mai fi eficiente, astfel ca femeile trebuie sa urmeze niste reguli precise daca au un ciclu regulat.

Oricand poate aparea o sarcina, riscul fiind foarte mare, daca metoda nu este utilizata in mod corespunzator. Conform statisticilor, dintre 100 de cupluri care folosesc aceasta metoda a calendarului, la 35 dintre ele apare o sarcina…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed