Home SANATATEsanatatea intima Pilula contraceptiva masculina poate ajuta multe cupluri

Pilula contraceptiva masculina poate ajuta multe cupluri

autor Elena Yvette
80 vizualizari

De-a lungul anilor, specialistii au incercat gasirea unei modalitati hormonale de contraceptie care sa fie administrate barbatilor si nu femeilor. Deoarece pilulele au adesea efecte adverse, femeile prefera alte metode contraceptive.

Pilula contraceptiva masculina

 

Din cauza faptului că pilulele contraceptive pentru femei provoacă dereglări la nivelul hormonilor, din ce în ce mai multe femei renunță să le mai folosească. Astfel, ani la rând, medicii au încercat să găsească cea mai bună modalitate prin care contracepția să iasă de sub incidența femeii și să poată fi transferată la bărbat.

Astfel, a apărut pilula contraceptivă masculină, care și-a găsit materializarea la o clinică din Seattle, unde medicii au pus la punct detaliile necesare cu privire la cantitatea de hormoni optimă pentru un efect contraceptiv fără riscuri.

Ce este pilula contraceptivă masculină?

Pilula contraceptivă masculină este o pilulă normală, ca cea folosită de către femei, cu un conținut de hormoni, testosteron și progesteron, într-o concentrație perfectă pentru inhibarea producției de spermatozoizi. Trebuie să se țină cont de faptul că funcția sexuală nu este afectată, bărbatul putând avea erecție în mod normal și, de asemenea, putând întreține relații sexuale normale, fără niciun impediment. Diferența este că, la finalul actului sexual, sperma nu va conține deloc spermatozoizi.

Reacția bărbaților cu privire la acest aspect

Mulți bărbați privesc acest lucru cu scepticism, considerând metoda complet nefolositoare, atâta timp cât în farmacii există deja numeroase metode contraceptive feminine, deja testate. Alți bărbați preferă pastila în locul prezervativului, în cazul în care partenera lor nu folosește deja o metoda contraceptivă hormonală, păstrându-și pentru mai mult timp plăcerea actului sexual.

Cine beneficiază de pilula contraceptiva masculina?

Beneficiarii acestei metode contraceptive, a pilulei contraceptive masculine, sunt bărbații implicați în relații de lungă durată, în defavoarea celor care preferă doar sexul ocazional.

Această metodă prevede diminuarea utilizării prezervativului, existând diverse temeri cu privire la acest lucru, mai exact temerea că  orice metodă nou apărută va diminua siguranța pe care o oferă prezervativul, având în vedere apariția bolilor cu transmitere sexuală.

De această nouă metodă se vor bucura, în special, tinerii noilor generații.

Conceperea unei astfel de pilule contraceptive masculine reprezintă un obiectiv mai greu de atins, decât în cazul pilulei pentru femei. Metodele pe care s-au bazat oamenii de știință au avut la bază implicațiile hormonale sau asigurarea că spermatozoizii sunt opriți din sarcina lor de fertilizare a ovulului feminin.

Experții consideră că această pastilă poate ajuta multe cupluri în care femeia nu poate lua anticoncepționale. Profesorul Universității Wolverhampton, John Howl, a descris modul de funcționare al acestei pastile, spunând că rezultatele sunt spectaculoase și aproape instantanee. Atunci când sperma în sperma sănătoasă adaugi compusul spermatozoizii nu se mai pot mișca.

In ce consta pilula contraceptiva masculina?

In mare parte, alcatuirea de baza va fi aceeasi, mai exact, hormoni, progesteron si testosteron, intr-o cantitate potrivita pentru a stopa productia spermatozoizilor. Functia sexuala nu va fi afectata, iar barbatul va putea avea contacte sexuale (altfel, care ar mai fi fost scopul pilulei?) si va elimina sperma, care insa nu va contine spermatozoizi.

Exista deocamdata si niste intrebari care nu au un raspuns:
– Ce se va intampla cu testosteronul masculin care se dizolva in ficat?
– Care vor fi efectele secundare?
– Chiar va functiona la majoritatea barbatilor?

Ideea este destul de controversata, insa unii dintre barbati sunt de acord cu aceasta initiativa, in timp ce altii nici nu vor sa auda de asa ceva, atata vreme cat exista pe piata o gama foarte mare de pilule destinate femeilor, care au fost si testate si aprobate..

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!