Home SANATATEsanatatea intima Remedii pentru iritații intime

Remedii pentru iritații intime

autor Elena Yvette
156 vizualizari

De-a lungul timpului, majoritatea femeilor au avut momente in care s-au intalnit cu iritatii sau infectii intime, oricat de bine s-ar spala in fiecare zi. Insa, este bine de stiut ca pentru fiecare problema se va gasi o solutie si cel mai important va fi sa stii cum sa te tratezi, pentru ca nu vei putea scapa de ele fara sa faci nimic.

Remedii pentru iritații intime

Mancarimi si arsuri

Indiferent daca te speli zilnic, acest lucru nu inseamna ca poti scapa de aceste probleme feminine. Unele femei au suferit lunar, in apropierea ciclului menstrual, de mancarimi si jena la nivel vulvar, care de multe ori duceau la o infectie. Singura infectie ce va cauza mancarimi foarte neplacute este micoza provocata de o ciuperca, si anume candida albica.

Micoza trebuie tratata

De obicei, o femeie nu va contacta aceasta ciuperca printr-un raport sexual, deoarece o „adoposteste” in organismul ei, iar din cauza schimbarilor fiziologice ale femeii, uneori se va putea inmulti.

PH-ul vaginului se schimba cu putin timp inainte de ciclu, iar la unele dintre femei este posibil ca acest lucru sa favorizeze inmultirea candidei. Peste 90% dintre microbii prezenti in vaginul unei femei sunt normali si necesari pentru sanatate. Acestia sunt numiti lactobacili si trebuie sa tina sub control acel rest de 10% insa exista multe cazuri in care echilibrul se modifica din cauza anumitor tratamente cu antibiotice.

Simptmele micozei sunt roseata, mancarimea, durerea in timpul contactului sexual si secretiile, iar tratamentul consta in administrarea de ovule timp de o saptamana. Daca aceste micoze apar mai des, se recomanda apelarea la serviciile unui specialist, care va prescrie ovule pentru o perioada mai mare de o luna, iar daca partenerul prezinta si el aceste simptome, va fi tratat cu o crema antimicotica…

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies