HomeSANATATEsanatatea intima Scapa de mirosurile vaginale neplacute

Scapa de mirosurile vaginale neplacute

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Scapă-de-mirosurile-vaginale-neplacute.jpg

Majoritatea femeilor considera ca mirosurile vaginale neplacute sunt din cauza igienei intime facute incorect, iar barbatii cred acelasi lucru, acesta fiind un motiv pentru care femeile asteapta mai mult timp pana sa consulte un medic care sa puna la punct un tratament corect.Scapa de mirosurile vaginale neplacute

Mirosurile vaginale aparute ca urmare a dezechilibrului de aciditate

Atunci cand pH-ul acidului vaginal este la valori normale, ciupercile si bacteriile daunatoare nu au teoretic sanse de a se dezvolta. Insa, daca se produce un dezechilibru, microorganismele daunatoare gasesc oportunitatea de a se inmulti.

In acest caz, simptomele cele mai frecvente sunt mirosurile neplacute, secretiile vaginale anormale, durerile, mancarimile, inflamatiile si neplaceri in timpul actului sexual.

Numeroase femei au impresia ca aceste infectii si mirosuri neplacute apar din cauza unei igiene intime incorecte. Totusi, se intampla exact contrariul: spalarea excesiva a vaginului duce la dezechilibrul local al florei vaginale. Folosirea prea frecventa a sapunurilor nepotrivite si chiar a produselor de igiena intima poate duce la aparitia bacteriilor si infectiilor.

Cauzele interne ale acestor mirosuri sunt de ordin hormonal sau survenite in urma unui tratament cu antibiotice sau chimioterapice. Cauzele externe sunt adesea folosirea in exces a spray-urilor, sapunurilor, tampoanelor.

Mirosuri vaginale neplacute: trebuie sa mergi la ginecolog!

De multe ori, femeile care observa aceste mirosuri neplacute incearca sa le mascheze spalandu-se excesiv si folosind produse de igiena intima inainte de a apela la un medic specialist.

Astfel, medicului ii poate fi dificil sa detecteze problema si sa o trateze in mod corect. Doctorii inteleg ca este greu sa vorbesti deschis despre acest tip de probleme si stiu ca acestea nu au nicio legatura cu lipsa igienei, ci cu o infectie sau o perturbare a echilibrului natural al vaginului…

Jena pe care o simte femeia nu ar trebui sa existe, iar ceea ce conteaza, in schimb, este dialogul deschis intre femeie si medicul ei.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed