Home SANATATEsanatatea intima Sex sanatos pentru o viață mai lungă

Sex sanatos pentru o viață mai lungă

autor Elena Yvette
215 vizualizari

O viaţă sexuală activă și împlinită aduce beneficii nu doar psihicului, ci întregului organism.

Sex sănătos pentru o viață mai lungă

De-a lungul deceniilor de cercetare, oamenii de ştiinţă au tot încercat să demonstreze cât de binevenită este o viaţă sexuală echilibrată pentru sănătatea unui om. Aşa au reuşit să afle lucruri cu adevărat surprinzătoare. Sunt cazuri când o partidă reuşită de amor te ajută să-ţi recapeţi nu doar încrederea în sine, ci şi să scapi de stres ori încordare. Și concluziile pozitive nu se opresc aici! Pentru că:

Sexul crește imunitatea – totul este să ai parte de 2-3 partide pe săptămână. în felul acesta, creşte nivelul de imunoglobulină A, un anticorp foarte eficient în lupta împotriva virusurilor şi microorganismelor.

Sexul îi apără pe bărbați de cancer – ejaculările frecvente la care se adaugă un stil de viață și o dietă echilibrată, scad considerabil riscul de a face cancer de prostată. Aceasta este concluzia unui studiu publicat în Jurnal of the American Medical Association.

Te ajută să ai un somn mai odihnitor – în timpul orgasmului, este eliberat hormonul denumit oxitocină. Acesta nu doar că induce o stare de relaxare şi confort, dar asigură şi un somn de calitate.

Crește nivelul de estrogen – cu cât se simte mai mulţumită de viaţa sexuală pe care o are, o femeie are toate șansele să fie şi mai sănătoasă. Nivelul crescut de estrogen ţine osteoporoza şi boala Alzheimer departe. În plus, frecvenţa crescută a partidelor de amor este în strânsă legătură cu regularitatea ciclului menstrual şi fertilitatea.

Previne uscarea pielii – asta nu înseamnă că poți renunţa dintr-odată la a bea cei doi litri de apă pe zi. Însă, o viaţă sexuală activă îmbunătăteşte circulaţia sângelui, implicit transportul oxigenului către celule. Pielea se hidratează optim, devenind mai elastică, iar ridurile nu mai apar aşa de uşor.

Reglează tensiunea arterială – studiile arată că adulţii cu o viaţă intimă satisfăcătoare, bazată nu doar pe frecvenţa crescută a partidelor de amor, ci şi pe afecţiune şi tandreţe, au un nivel optim al tensiunii arteriale. Ei sunt mult mai puţin stresaţi şi suferă mai rar pe perioade marcate de anxietate sau melancolie.

Arde calorii – este deja o certitudine că un act sexual echivalează cu câteva minute de mişcare. Astfel, 30 de minute de amor pot arde mai bine de 85 de calorii.

Ține acneea departe – nu mai este un secret pentru nimeni că, odată începută viaţa sexuală, nivelul hormonilor care dau peste cap existenţa unui adolescent începe să se stabilizeze. Pielea devine mult mai curată şi sănătoasă…

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies