Testul de infertilitate

Share

Testele de infertilitate sunt in general efectuate de catre o femeie pentru a putea afla din ce cauza nu poate ramane insarcinata. Aceste teste determina daca problema este ori a barbatului, ori a femeii sau chiar a amandorura. Testele includ, in general, o examinare fizica, o  analiza a lichidului seminal, teste de sange, dar si alte procedee specifice.

Testul de infertilitate

Cand ar trebui sa te testezi?

Inainte de a face un test de infertilitate, trebuie sa te asiguri ca tentativele de a ramane insarcinata au loc in cea mai fertila perioada a lunii. Femeia este fertila in timpul ovulatiei si cu una-doua zile inainte. Daca vrei sa ai un copil, ar trebui sa tii un calendar al ciclurilor menstruale si al perioadelor de ovulatie, iar la acesta te va ajuta medicul in cazul in care te decizi sa faci un test.

Ia in calcul testele de infertilitate daca:

•  exista o problema fizica – barbatul nu poate elibera sperma (ejaculare) sau femeia nu ovuleaza sau are cicluri menstruale care nu sunt regulate.

•  ai intre 30 si 40 de ani, nu ai folosit metode contraceptive timp de sase luni si nu poti ramane insarcinata.

•  ai intre 20 si 30 de ani, nu ai folosit niciodata metode contraceptive timp de un an sau mai mult si nici nu poti ramane insarcinata.

Cat de dureroasa este testarea?

Unele teste, precum analiza de lichid seminal, examinarile fizice sau testele de sange nu produc niciun fel de durere. Insa, exista unele proceduri mai invazive precum biopsia, laparoscopia sau histerosalpingograma, care pot provoca anumite dureri.

Care este costul?

Testele de infertilitate pot fi destul de costisitoare si adesea sunt considerate stresante. Alaturi de partener va trebui sa stii numarul exact al contactelor sexuale dintr-o saptamana sau o luna si sa discutati acest aspect cu medicul…

Inainte de a face un test de fertilitate trebuie sa discuti cu partenerul – uneori nu poti afla cauza infertilitatii nici dupa mai multe testari, deci este foarte important sa cadeti la un acord cu privire la cate teste sunteti dispusi sa faceti.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news