Home SANATATEsanatatea intima Totul despre chisturile ovariene

Totul despre chisturile ovariene

autor Elena Yvette
404 vizualizari

In timpul examinarii, ginecologul a identificat o masa suspecta pe unul dintre ovarele tale? Nu trebuie sa te sperii! Chisturile ovariene sunt extrem frecvente, iar noua din zece chisturi dispar pe cale naturala.

Totul despre chisturile ovariene

Majoritatea chisturilor sunt descoperite din intamplare

Chisturile ovariene pot aparea la orice varsta. Totusi, ele sunt mai des intalnite la femeile care si-au inceput viata sexuala. In general, sunt descoperite din intamplare la un examen ginecologic de rutina sau in cazul unei ecografii si exista mai multe tipuri de chisturi:

•  Chisturile functionale sunt intalnite cel mai des. Acestea reprezinta circa 90% din chisturile ovariene si apar din cauza unei erori de functionare: in loc sa se elibereze la un moment dat in timpul ciclului, foliculul evolueaza in mod anormal in ovar si astfel se transforma in chist.

•  Chisturile ovariene nu apar nici inainte de pubertate, nici dupa menopauza si pot fi responsabile de o durere foarte bine localizata (de foarte multe ori este confundata cu durerea de apendicita) si nu sunt niciodata canceroase sau definitive. Ele regreseaza spontan si nu necesita nicio interventie chirurgicala.

•  Chisturile organice sunt leziuni definitive, se instaleaza si sunt silentioase foarte mult timp, apoi, pe masura ce se fac din ce in ce mai mari, incep sa doara si pot ajunge destul de mari pentru a comprima organele vecine, cum ar fi vezica, si sunt operate intotdeauna…

Cum se pune diagnosticul?

Ovarele sunt profund localizate in bazin, departe de piele, in consecinta, fiind dificil de examinat. Prin palparea abdomenului si examen vaginal, ginecologul poate simti o masa pe un ovar, dar nimic nu ii permite sa cunosca daca structura sa este solida sau lichida. O ecografie pelviana facuta abdominal sau endovaginal poate aprecia cat de cat marimea, grosimea si structura masei detectate.

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies