HomeSANATATEsanatatea intima Tratament pentru infectia urinara

Tratament pentru infectia urinara

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Tratament-pentru-infecția-urinara.jpg

Infectiile urinare nu te lasa sa te simti bine? Iata opt tratamente ca sa le previi sau sa scapi de ele definitiv!

Tratament pentru infecția urinara

1. Bea cel putin 1.5 l de apa pe zi

Apa este necesara in tratarea infectiilor urinare, deoarece ele pot aparea din cauza stagnarii bacteriilor care se afla in organele genitale externe. Consumul de apa permite evacuarea naturala a bacteriilor daunatoare, prin urina.

Sfat: bea, chiar daca ai sentimentul ca nu ti-e sete. La nevoie, poti diversifica: treci la ceai sau limonada.

2. Supravegheaza-ti alimentatia

Tranzitul lenes poate duce la aparitia infectiilor urinare. Intestinele apasa in acest caz pe canalul uretrei care risca sa fie si el contaminat cu bacterii. Ca sa scapi de tranzitul intestinal lent, poti miza pe fructe si legume (adica pe fibre), iar ca o solutie finala, poti opta pentru laxative (eficiente pe moment, dar agraveaza in timp constipatia).

3. O toaleta intima adaptata

Echilibrul florei bacteriene vaginale depinde de pH-ul local, care se poate modifica prin folosirea produselor de igiena corespunzatoare. Rezultat: proliferarea bacteriilor care pot contamina organele genitale, astfel nu trebuie sa mai folosesti sapunuri agresive, ci doar pe acelea care au un pH neutru.

4. Evita imbracamintea mulata

Contactul prea intim intre piele si textile impiedica epiderma sa respire si favorizeaza contaminarea urinara. Hainele mulate constituie adevarate colonii unde se aduna bacteriile! Alege hainele din bumbac si cele ample, si poti uita de desuurile sintetice.

5. Urineaza dupa fiecare raport sexual

Mictiunea dupa actul sexual este cel mai bun mod de a evita proliferarea germenilor contactati in timpul actelor sexuale, la nivelul cailor urinare. Acest lucru este valabil atat la femei, cat si la barbati.

7. Cand sa mergi la medic?

Infectiile urinare pot provoca complicatii foarte grave, mai ales la nivelul rinichilor. Consulta medicul de urgenta daca simti o senzatie de arsura mai mult de 24 de ore si daca ai febra (mai mare de 38º Celsius). Poti reveni la medic daca simptomele persista in ciuda tratamentului prescris de acesta.

8. Cere investigatii suplimentare

Daca suferi de infectii urinare care au recidivat, ii poti vorbi medicului despre acest lucru si il poti  ruga sa iti faca o ecografie…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed