HomeSANATATEsanatatea intima Tratează definitiv candidoza

Tratează definitiv candidoza

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Tratează-definitiv-candidoza.jpg

Atat femeile, cat si barbatii pot suferi de boli cu transmitere sexuala, iar una dintre ele este candida. In jur de 80% dintre femei au suferit sau sufera de aceasta infectie.

Tratează definitiv candidoza

Ce este candida?

Candida reprezinta o inflamatie a vulvei vaginului si se manifesta prin aparitia unei scurgeri albe, urat mirositoare, intr-o cantitate destul de mare. La fel ca la majoritatea infectiilor, apare o mancarime enervanta, senzatii de durere sub forma de arsura, iar in unele cazuri, dispareunie, dar si poate provoca dureri la mictiune. Daca prezinti aceste simptome este indicat sa apelezi la un medic specialist, deoarece daca este netratata, candidoza se poate extinde pana la nivelul intregului perineu, la nivelul stinghiilor, coapselor sau anusului, iar in acest timp mucoasa vaginala sufera un proces de atrofie ce determina dureri continue.

Cum apare candidoza?

In primul rand, se transmite pe cale sexuala neprotejata sau pur si simplu de la igiena, aceasta reprezentand un motiv important pentru care igiena trebuie respectata si realizata corect. O alta varianta este tratamentul indelungat cu antibiotice; va trebui ca medicul sa iti prescrie cantitatea necesara de antibiotice, evitand riscul aparitiilor complicatiilor.

Tratarea

Primul pas este realizarea testului Papanicolau, apoi se va prescrie un tratament in functie de cat de avansata infectia. De asemenea, se recomanda si spalaturile vaginale, care se fac prin intermediul unui irigator, si ceaiuri concentrate de galbenele sau cu bicarbonat de sodiu, o data pe saptamana.

Daca ai inceput un tratament cu medicamente pentru tratare, se recomanda ca lenjeria intima si prosoapele folosite la baie sa fie fierte, pentru a distruge bacteriile si astfel se evita o noua aparitie…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed