Calcularea saptamanilor de sarcina

Share

Este firesc ca momentul fericit in care aflati ca veti deveni parinti sa declanseze serii de intrebari ce par retorice. Noi va vom spune totul despre calcularea saptamanii de sarcina.

Calcularea saptamanilor de sarcina

O sarcina normala dureaza de la 38 si pana la 42 de saptamani, copilasii venind pe lume cu doua saptamani inaintea datei probabilistice sau chiar la doua saptamani dupa aceasta.

Cum calculam saptamanile de sarcina?

Cele de la 38 si pana la 42 de saptamani de sarcina debuteaza odata cu prima zi a ultimei menstre. Trebuie sa stii insa ca varsta embrionului difera de cea a sarcinii.

In ceea ce priveste calcularea zilei nasterii, aceasta se poate afla usor daca stiti care a fost prima zi a ultimei menstre, adaugand un an si sapte zile la aceasta si scazand trei luni. Dupa aceea, prin scaderea a 40 de saptamani, veti afla cat a trecut de la acea perioada si aflati saptamana in care sunteti insarcinata.

Daca nu cunoasteti ziua intai a ultimei perioade menstruale, atunci consultati medicul specialist care poate efectua teste pentru aflarea saptamanii de sarcina in care sunteti.

De asemenea, medicul specialist va urmari uterul dumneavoastra, distanta dintre osul pelvian si partea superioara a uterului, intrucat numarul de centimetri este acelasi cu numarul saptamanilor de sarcina.

Un alt aspect foarte important este reprezentat de efectuarea unei ecografii, intrucat medicul specialist va afla in acest mod cand a fost ultima perioada menstruala, va avea in vedere masurarea diverselor parti ale fatului…

De altfel, cu ajutorul medicului specialist veti putea asculta pentru prima data bataile inimii bebelusului dumneavoastra, acest lucru putandu-se desfasura in saptamanile noua–douasprezece.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news