Ce trebuie să știți despre ovulație?

Share

Atunci cand ovul matur se elibereaza din ovar, apare ovulatia, iar in acest timp se ingroasa mucoasa uterina pentru a putea sa fie pregatita de eventualitatea ca ovulul se fertilizeaza.

ovulație

Durata de viata a ovulului este in general de 12, 24 de ore. Mucoasa uterina si ovulul nefertilizat sunt eliminate cand are loc menstruatia. Daca femeia este insarcinata, ovulul se implanteaza in 6-12 zile pe peretele uterin. Exista o multime de mituri adevarate sau mai putin adevarate despre ovulatie. Iata cateva dintre ele:

Femeile ovuleaza in a 14-a zi.
Fals. Majoritatea femeilor au ciclul de 24-35 de zile si ovuleaza intre zilele 11 si 21 ale ciclului. Exista mai multe metode prin care se poate afla concret acest lucru.

Femeile au cum sa ovuleze de mai multe ori in timpul unui ciclu menstrual.
Putine femei pot face acest lucru si daca s-a maturizat mai mult de un ovul, acestea se elibereaza in maximum 24 de ore.

Ovulatia are loc lunar, in aceeasi zi.
Majoritatea femeilor ovuleaza de obicei la jumatatea ciclului insa ziua cand are loc ovulatia se modifica de la o menstruatie la alta, motiv pentru care este utilizata metoda calendarului de catre cuplurile care isi doresc copii.

Sangerarea menstruala este o dovada a faptului ca femeia a ovulat.
Desi o femeie nu a ovulat, poate avea sangerari in perioada in care ar fi avut loc menstruatia, fiind un rezultat al schimbarilor hormonale.

O femeie nu poate ovula dupa menstruatie.
Doar in anumite cazuri, de exemplu daca o femeie are un ciclu de 21 de zile, sangerarea tine 7 zile, atunci se va putea ovula.

Daca o femeie vrea sa ramana insarcinata, trebuie sa aiba  multe contacte sexuale.
Aceasta este o greseala foarte des intalnita la cuplurile care isi doresc un copil insa ei ar trebui sa stie perioada de ovulatie…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news