Cum poti evita o nastere prematura

Sarcina trebuie atent studiat evita o nastere prematura, alimentatia sa fie corespunzatoare, evitarea medicamentelor si substantelor care prezinta riscuri, dar si o atentie sporita a membrilor familiei.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Cum-poți-evita-o-nastere-prematura.jpg

Sarcina reprezinta un prim pas in important in viata unei femei insa este si un moment foarte important pentru viitorul copil. Sarcina trebuie atent studiata, alimentatia sa fie corespunzatoare, sa se evite medicamentele si substantele care prezinta riscuri, iar membrii familiei femeii insarcinate trebuie sa ii acorde acesteia o atentie sporita. Acestia reprezinta doar cativa factori prin care se poate evita o nastere prematura.

 

nastere

Iata cateva reguli:

• Tinerii au nevoie de informatii in plus atunci cand se decid in privinta intemeierii propriei familii.

• Avortul va creste riscul nasterii premature atunci cand are loc urmatoarea sarcina.

• Este foarte important momentul in care are loc conceptia, astfel tinerii trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru viitorul copil.

• Este important ca, in momentul in care are loc conceptia, parintii sa fie sanatosi si sa nu consume droguri, bauturi alcoolice sau tutun.

• Se recomanda ca inainte de administrarea oricarui medicament sa se discute cu un medic.

• Sanatatea bebelusului are legatura cu sanatatea mamei, astfel este important ca orice afectiune a mamei sa fie tratata cat mai devreme cu putinta.

• Se recomanda ca in primele trei luni de sarcina sa aiba loc o programare la un medic obstetrician. Pentru ca sarcina sa evolueze normal, se recomanda ca in ultimele patru luni de sarcina sa aiba loc patru vizite la acest medic.

• Femeile insarcinate trebuie sa efectueze frecvent teste de urina, iar daca se depisteaza vreo infectie, se poate combate in timp scurt.

• Atat stresul, cat si efortul fizic reprezinta un risc ridicat pentru o nastere prematura…

• Sarcinile multiple expun mama la riscul nasterii premature, iar fertilizarea in vitro trebuie atent monitorizata, mama fiind obligata sa participe la mai multe controale medicale.

Citește și: Uterul in timpul sarcinii

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Tudor Irina

Tudor Irina este colaborator al site-ului yve.ro din 2013. A absolvit Facultatea de Jurnalism și a urmat MakeUp Forever Academy, fiind specializată în modă, machiaj și îngrijirea pielii, cu un accent pe sănătatea tenului, testarea și utilizarea produselor cosmetice. Irina scrie articole despre cele mai noi tendințe din fashion, oferă ghiduri detaliate pentru machiaj profesional și recomandări pentru regimuri de îngrijire personalizate. Experiența dobândită la MakeUp Forever Academy îi permite să aducă informații noi, clare și soluții adaptate nevoilor cititorilor interesați de frumusețe și stil.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *