Chiar daca sunt sarcini concepute dupa un singur contact sexual neprotejat, exista cazuri in care femeile se straduiesc prin varii metode sa conceapa un copil, uneori rezultatul fiind unul de succes, alteori ramanand la stadiul de cercetare.
Sunt o serie de factori care pot crea dificultati in conceperea unui copil, factorii precum:
- starea de sanatate a pacientului;
- consumul de nicotina;
- consumul de cafeina;
- procesele hormonale.
De aceea, viitoarea mama trebuie sa adopte un regim de viata sanatos, fara excese de alcool, nicotina si cafeina.
Semnele ovulatiei trebuie monitorizate
In perioada menstruala care incepe in ziua cu numarul unu a menstrei si cu ziua unu a menstrei urmatoare au loc o serie de modificari hormonale.
Perioada fertila a femeii corespunde cu ovulatia care, in cazul unui ciclu menstrual regulat, va aparea la jumatatea ciclului menstrual. Drept urmare, daca femeia doreste sa isi mareasca sansele de a deveni mama, ea trebuie sa cunoasca foarte bine semnele ovulatiei.
Citește și: Nasterea prin cezariana
Consistenta mucusului cervical
Trebuie cunoscut faptul ca mucusul cervical va fi mai abundent, mai fluid, in perioada ovulatiei, ceea ce va asigura spermatozoizilor sa ajunga mai rapid si mai lejer la ovul.
Temperatura bazala a corpului
Un alt semn al ovulatiei este reprezentat de temperatura bazala a corpului femeii, intrucat aceasta se mareste cu pana la un grad Celsius. Aceasta temperatura trebuie luata dimineata cu ajutorul termometrului care detecteaza temperatura centrala.
Despre pozitia cervixului
Un alt semn corespunzator perioadei ferile este reprezentat de pozitia cervixului, mai exact prin faptul ca acesta este pozitionat mai sus si este mai moale decat de obicei.
Folosirea unui test de ovulatie
O alta metoda de a putea mari sansele de a ramane insarcinata este utilizarea unui test de ovulatie care va depista hormonal LH conform surselor de încredere healthcareers.nhs.uk.
Consumul de acid folic
Consumul de vitamina B9 (acid folic) este foarte important in perioada dinaintea conceptiei, intrucat va contribui la marirea sanselor de a ramane insarcinata.
Drept urmare, medicii recomanda viitoarelor mame consumul:
- citricelor;
- bananelor;
- oualor;
- porumbului;
- alunelor;
- sucului de rosii.
Schimbarea obiceiurilor alimentare
Schimbarile in alimentatie reprezinta un alt aspect important pentru a va creste sansele de sarcina. Se recomanda urmatoarele:
- consumul de lactate;
- consumul de peste precum somonul, tonul, crevetii, codul;
- consumul carnii de curcan;
- consumul de cereale integrale;
- consumul de fructe de padure.
Despre relaxare
Femeia care doreste sa devina mama trebuie sa evite stresul, intrucat acesta poate sta in calea conceperii unui copil, deoarece are un impact negativ asupra sarcinii producand adrenalina si cortizolul care vor provoca insuficienta de progesteron.
Sexul trebuie sa fie o placere
O femeie cu ciclul menstrual regulat va trebui sa se straduiasca o jumatate de an sa ramana insarcinata, drept urmare trebuie sa recurga la sexul pentru placere si dragoste, renuntand la sexul pentru conceptie si atat.
Pozitii sexuale favorabile
Trebuie sa stiti ca pentru sarcina exista anumite pozitii sexuale care o vor favoriza. Pozitia misionarului este una ideala pentru conceptie, intrucat permite pastrarea spermei mai multa vreme in interiorul vaginului…
Dupa incheierea actului, se recomanda sa ramaneti pe spate, instinsa, pentru o fertilizare mai rapida.
Niciun comentariu încă