HomeSANATATEStomatologie Aparatul dentar schimbă fizionomia feței

Aparatul dentar schimbă fizionomia feței

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,2K views
Aparatul-dentar-schimbă-fizionomia-feței in Stomatologie

Aparatul dentar este bine cunoscut în mare parte datorită proprietății acestuia de a reda un zâmbet de invidiat posesorului prin rezolvarea problemelor estetice care țin de dantură, cum ar fi: alinierea dinților, îndreptarea lor și corectarea mușcăturii greșite.

aparat dentar inainte si dupa

Puțină lume cunoaște faptul că acesta schimbă și fizionomia feței prin simplul fapt că rezolvă problemele estetice existente la nivelul dinților.

Chiar dacă credeți că ați trecut de o anumită vârstă și aveți probleme legate de alinierea dinților, avem o veste bună: acesta poate fi purtat la orice vârstă având aceleași rezultate uimitoare. Este considerat o soluție de tratament minim invazivă. În primele săptămâni puteți avea un mic disconfort, acesta reducându-se odată cu trecerea timpului și acomodarea dumneavoastră, iar rezultatele finale cu siguranță vor justifica în totalitate timpul și investiția făcute.

La nivelul fizionomiei feței, aparatul dentar poate schimba radical înfățișarea doar prin simpla modificarea a dinților din față sau prin corectarea mușcăturii, iar schimbările fizionomice induse de purtarea aparatului dentar pot apărea în următoarele cazuri:

-la nivelul buzei și nasului: deoarece buza este susținută de dinți, iar orice modificare suferită la nivelul dinților din față, de orice fel de grad, duce imediat la modificare aspectului buzei și implicit a nasului. Nasul poate fi mai proeminent din cauza afundării buzei.

-la nivelul bărbiei: defectul unei bărbii foarte alungite duce și la o alungire a feței și afundare a obrajilor. Acest defect poate fi corectat cu ajutorul aparatului dentar, deoarece în acest caz există o mușcătură inversă, adică dinții de la mandibulă sunt mai exteriori față de cei din maxilar. Prin corectarea acesteia cu ajutorul aparatului dentar se observă și o retragere a bărbiei, dar și implicit o schimbare majoră a fizionomiei prin evidențierea obrajilor.

-la nivelul dinților: prin rezolvarea problemelor estetice ce țin de dantură se obține  un zâmbet frumos și implicit o fizionomie mai plăcută, așa că veți dori să zâmbiți mai mult, căpătând încredere în sine. În cazul înghesuirilor dentare, caninii sunt expulzați în afara arcadei, iar prin aplicarea aparatului dentar aceștia vor fi aduși la nivelul celorlalți dinți, astfel că rezultatul obținut este reprezentat de alinierea lor și obținerea unui zâmbet plăcut.

Durata de purtare a aparatului dentar variază în funcție de vârsta dumneavoastră și complexitatea problemei dentare pe care o aveți. Odată cu înaintarea în vârstă crește densitatea osoasă, iar din cauza faptului că dinții sunt înfipți în os, deplasările lor se realizează mai greu, iar timpul de rezolvare a problemelor dentare ajunge să fie mai lung, deoarece îndreptarea acestora durează mai mult.

Acesta este unul dintre motivele foarte importante de luat în calcul atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor dentare ce țin de estetică, iar dacă vi s-a recomandat purtarea unui aparat dentar, nu amânați momentul, deoarece tratamentul se complică odată cu înaintare în vârstă, iar costul și timpul de purtare cresc obținând doar o amânare a rezultatelor dorite și a unui zâmbet de invidiat…

Zâmbetul este un element important, iar neglijarea acestuia poate duce chiar la scăderea încrederii în sine.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed