HomeSANATATEStomatologie Fumatul si lipsa somnului afecteaza sanatatea orala

Fumatul si lipsa somnului afecteaza sanatatea orala

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/08/Fumatul-si-lipsa-somnului-afecteaza-sanatatea-orala.jpg

Studiu: fumatul si lipsa somnului sunt factori importanti in aparitia bolilor dentare. Fumatul poate fi inamicul numarul 1 cand vine vorba de sanatatea gingiilor si a dintilor tai. Un studiu recent a aratat ca fumatul este principala cauza a progresiei bolilor dentare. Pe langa fumat, lipsa somnului agraveaza, de asemenea, aceste boli.

Fumatul si lipsa somnului afecteaza sanatatea orala

Studiul le arata pacientilor ca sunt anumite obiceiuri in stilul lor de viata, altele decat spalatul dintilor si folosirea atei dentare, care le pot afecta sanatatea orala. Schimbari simple in stilul de viata, precum un somn mai lung, pot imbunatati si proteja sanatatea orala. Este important sa tinem minte si legatura intre acesti factori si anumite afectiuni ale intregului corp.

Fumatul provoaca boli dentare

Aceste boli afecteaza dintii si gingiile si, in ultima instanta, duc la caderea dintilor, si sunt cauzate de bacteriile pe care le avem in gura. Dar studiile recente au aratat ca si alti factori joaca un rol la fel de important.

Intr-un studiu unde au participat 219 muncitori pe perioada 1999- 2003 a fost analizata legatura intre bolile dentare si stilul de viata.

Cercetatorii au analizat influenta anumitor factori din stilul de viata asupra anumitor boli dentare: exercitiul fizic, consumul de alcool, de tutun, orele de somn, aportul nutritional, stresul, orele de munca si micul dejun.

Dintre toti factorii analizati, cercetatorii au descoperit ca factorul numarul 1 care ataca dintii este fumatul.

Rezultatele au aratat ca mai mult de 41 % din cei carora li s-au agravat bolile dentare erau fumatori…

Lipsa somnului a fost al doilea factor care a influentat bolile dentare. Cei care dormeau sapte sau opt ore pe noapte prezentau un risc mai mic de progresie a bolilor dentare decat cei care dormeau sase sau mai putine ore pe noapte. Nivelul crescut de stres si consumul zilnic de alcool au avut, de asemenea, impact asupra bolilor dentare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed