Iata cateva motive care te pot determina sa incepi:
O data la sase luni mergi la stomatolog care iti explica, de cele mai multe ori, importanta folosirii atei dentare. Dar daca esti ca majoritatea, sfaturile iti intra pe o ureche si iti ies pe cealalta.
Folosirea atei dentare face 40% din munca de indepartare a bacteriilor si a placii. Placa genereaza acid, ceea ce duce la carii, iritarea gingiilor si, bineinteles, la boli ale gingiilor. Fiecare dinte are cinci suprafete. Daca nu folosesti ata dentara, cel putin doua suprafete raman necuratate. Ata dentara este singura care poate patrunde in spatiul dintre dinti si care ii poate curata.
Bolile gingiei pot afecta aspectul sanatos al zambetului tau pentru ca iti afecteaza gingiile si iti distrug dintii. Ataca si osul care sustine dintii si partea inferioara a fetei. Persoanele care folosesc ata dentara nu au astfel de probleme.
Alegerea atei dentare portivite
Cele mai multe ate dentare sunt facute din Nylon sau Teflon si amandoua sunt eficiente. Oamenii care au spatii mari intre dinti sau care sufera de retragerea gingiilor tind sa obtina rezultate mai bune cu o ata dentara lata si larga. Daca ai dintii mai apropiati, foloseste o ata dentara mai subtire, foarte rezistenta.
Daca porti aparat dentar, trebuie sa acorzi atentie firelor de sub dinti. Foloseste un ac dentar care este facut din plastic.
Sfaturi pentru folosirea atei dentare
Perfectioneaza-ti tehnica relatează dentalhealth.org. Foloseste o bucata de ata de 15- 18 cm de-a lungul dintilor, infasoar-o pe fiecare dinte in parte in forma de C si lustruieste cu miscari inainte si inapoi.
Nu-ti face griji daca apare putin sange. Sangerarea apare atunci cand gingiile sunt inflamate din cauza aparitiei placii. Aceasta trebuie curatata, asa ca nu iti face griji daca apare putin sange. Dar daca sangerarea persista mai multe zile, poate fi semnul unei boli. Trebuie sa vorbesti cu stomatologul tau…
Ia-ti un maner dentar. Daca nu poti folosi ata dentara, atunci incearca aceste ustensile care seamana cu scobitorile si care sunt foarte eficiente in indepartarea placii.
Citește și: Sucurile ataca smaltul dintilor