Pestii bogati in grasimi si nucile pot preveni bolile gingivale

Share

Studiile arata ca dietele bogate in acizi grasi polisaturati reduc riscul de aparitie a bolilor gingivale. Astfel, somonul sau nucile sunt foarte indicate si recomandate pentru a preveni bolile gingivale.

Pestii bogati in grasimi si nucile pot preveni bolile gingivale

Parodontita este o boala gingivala comuna, in care tesutul gingival se separa de dinte si permite bacteriilor sa se adune. Daca nu e tratata, poate duce la ranirea osului si la caderea dintilor.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care consuma alimente bogate in acizi grasi polisaturati sunt mai putin predispuse la boli gingivale decat cele care nu consuma deloc aceste alimente sau foarte putin.

Tratamentul parodontitei includea curatare mecanica si tratament cu antibiotic.
Cercetatorii spun ca acizi grasi polisaturati si-au aratat deja eficienta in alte afectiuni inflamatorii precum bolile de inima si joaca un rol important in lupta cu inflamatiile ce produc bolile gingivale.

Tratand parodontita cu acizi grasi polisaturati este posibil sa existe pe termen lung rezultate optime in prevenirea altor afectiuni asociate cu infamatiile, precum infarctul.
Intr-un studiu, cercetatorii au verificat asimilarea de acizi grasi polisaturati de catre 9182 de oameni pe o perioada de cinci ani.

Rezultatele au aratat ca cei care au consumat des si moderat acizi grasi au fost cu 30% mai putin predispusi la aparitia bolilor gingivale.

S-a descoperit ca si un nivel scazut de acizi grasi (mai putin de 40 sau de zece miligrame pe zi) a fost de ajuns pentru a preveni parodontita si alte boli gingivale…

Printre alimentele care contin in mod natural acizi grasi polisaturati se regasesc si pestii grasi, nucile, margarina, dar si untul de arahide.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news