Afla cum ingredientele naturale si plantele iti pot improspata gura in totalitate.
Din pacate, un procent destul de mic de persoane folosesc produse de igiena dentara naturale. In ultimul timp, procentul a crescut, pentru ca persoanele au inceput sa citeasca etichetele produselor cu atentie si sa fie mai constiente de acelea care le fac rau. Incepand cu Al Doilea Razboi Mondial, au fost introduse in mediul nostru peste 60000 de chimicale.
Remediile din plante si cele naturale nu sunt o noutate. Exista dovezi care arata ca egiptenii foloseau uleiurile esentiale ca medicamente in 1400 I.Hr. De obicei, acestea nu au efecte secundare si sunt mai eficiente decat chimicalele. De exemplu, uleiurile esentiale de menta, perisor, canepa si eucalipt au efecte antibiotice, asa ca sunt eficiente pentru sanatatea dintilor si improspatarea respiratiei.
Ingredientele naturale si plantele sunt folosite foarte des, pentru ca se cunosc efectele lor. Persoanele au inceput sa caute paste de dinti naturale, deoarece nu contin indulcitori artificiali, coloranti, conservanti si fluor.
Multor ierburi nu li s-au facut studii amanuntite pentru a se demonstra eficienta in igiena orala, asadar consumatorii ar trebui sa fie atenti la efectele secundare posibile precum interactiunea cu alte medicamente, sau reactii alergice. Vorbeste cu stomatologul si cu alti profesionisti inainte de a folosi produse din plante…
Trateaza-ti dintii
Incearca urmatoare reteta pentru o pudra de dinti naturala, facuta in casa în baza datelor analizate de healthline.com. Amesteca trei parti de bicarbonat de sodiu (produsul ce curata) cu o parte de sare (are functie abraziva). Adauga un strop de ulei esential de perisor sau menta pentru aroma.
Citește și: Ce iti distruge dintii?
3 comments
Un efect benefic pentru dinti si cavitatea bucala il au produsele indulcite cu xylitol (Spry contin ca indulcitor numai xylitol). Acest indulcitor este total natural, are proprietati antibacteriene cunoscute si nu prezinta efectele negative ale celorlalti indulcitor, avand deasemenea un gust foarte bun (ca cel de zahar) – spre deosebire de ceilalti indulcitori – care pot fii uneori usor amarui. Xylitolul are si indice glicemic foarte scazut si valoare energetica cu cca 40 % mai mica decat cea a zaharului.
de fapt, sarea e mai eficienta combinata cu apa (o lingurita de sare la 2-3linguri de apa) amestecat bine si folosit ca apa de gura dupa periaj. Nu e placut, cel putin in primele 2 luni dar e f bun si ieftin.
Pace!
Va multumim pentru articol.
Regards.