Vitamina B17 în lupta cu cancerul

Share

Știați că vitamina B17 nu este în realitate o vitamină? Cu toate acestea, este asociată tot complexului B, atât de important pentru sănătatea noastră.

Vitamina B17

Controversele create pe baza vitaminei B17 sunt multiple, datorită faptului că unii specialiști o văd ca pe un medicament-minune în ceea ce privește cancerul, iar alții preferă să rămână rezervați în acest sens.

Vom încerca să vă punem la dispoziție cele mai folositoare informații cu privire la vitamina B17, astfel încât să cunoașteți totul despre ea, de la întrebuințări, la sursele din care se obține. Totul gravitează în jurul unei curiozități, a unei forțe a naturii.

Beneficii aduse de Vitamina B17

Vitamina B17 este foarte recunoscută în ceea ce privește proprietățile sale, precum și activitățile benefice asupra organismului, în totalitatea lui:

 • Vitamina B17 este medicamentul-minune recunoscut datorită proprietăților sale în ceea ce privește lupta cu nemilosul cancer. Aceasta este folosită în toate tratamentele pentru această boală, având un real succes.
 • Vitamina B17 este recunoscută prin prima faptului că menține sub control tensiunea arterială, motiv pentru care reprezintă o barieră în calea afecțiunilor cardiovasculare.
 • Un beneficiu pe care îl are această vitamină asupra organismului nostru constă în întărirea sistemului imunitar, combătând eficient virozele și infecțiile instalate în organism. Are, de asemenea, rolul de a împiedica apariția acestora.
 • Vitamina B17 are o acțiune importantă în ceea ce privește procesul de detoxifiere a întregului organism.
 • Vitamina B17 este un aliat important și în ceea ce privește menținerea unei pieli sănătoase, cu un aspect elastic și strălucitor.

Vitamina B17 – surse

Sursele vitaminei sunt multiple, fiind obținută, cu precădere, din legumele și fructele care au semințe:

 • Cea mai importantă sursă de vitamina B17 sunt sâmburii caisei, fiind recomandat consumul a circa nouă sâmburi zilnic. Sâmburii de caisă, prin conținutul ridicat de vitamina B17, sunt recunoscuți datorită efectelor lor în ceea ce privește combaterea oboselii cronice și a stresului oxidativ, precum și efectelor benefice în lupta cu celulele canceroase.
 • Semințele de mere, de cireșe, de pepene, de nectarine, de pere sau de prune sunt recunoscute datorită cantității ridicate de vitamina B17.
 • Poate nu v-ați fi așteptat, dar fasolea se încadrează tot în categoria surselor importante ale acestei vitamine.
 • Migdalele, nucile de Macadamia, respectiv Caju sunt renumite prin prisma conținutului de vitamina B17.
 • Tot surse importante reprezintă și coacăzele negre, merișoarele, murele, zmeura, respectiv căpșunile.
 • La nivelul semințelor, vorbim de un important conținut de vitamina B17 în ceea ce privește semințele de chia, de susan, respectiv cele de in.
 • În privința cerealelor, se remarcă surse importante de vitamina B17 atunci când vorbim despre boabele de ovăz, grâu, orez, mazăre, secară, respectiv de mei.

Toate sursele descrise mai sus sunt foarte ușor de introdus în dieta noastră, unele, într-o cantitate considerabilă, putând fi servite la micul dejun, altele, încorporate în diferite rețete, fie ca aliment secundar, fie ca aliment de bază. Vitamina B17 trebuie obținută din sursele sale naturale, astfel încât să putem crea zidul de netrecut în calea cancerului, boala cea mai nimicitoare. Pe lângă asta, ne vom bucura de multiple alte beneficii ale lor.

Vitamina B17 în lupta cu cancerul

Vitamina B17 este recunoscută, așa cum am anticipat încă de la început, drept singura care are cea mai mare capacitate de a lupta împotriva cancerului. Acțiunea ei nu se remarcă doar prin distrugerea celulelor canceroase, ci și prin prevenirea apariției acestuia, fie că aveți cazuri în familie, fie că nu.

Beneficiile în lupta împotriva cancerului ale vitaminei B17 au fost decoperite în jurul anului 1974 însă sunt negate de către instituțiile farmaceutice. Din ce motive? Este dificil de aflat.

Prin efectuarea de studii multiple, cercetătorii din spațiul medical au conchis faptul că boala cancerigenă apare doar prin prisma carenței de vitamina B17, nefiind cauzată, cum s-a vehiculat, de virusuri necunoscute încă. Astfel, dacă se suplimentează carența de vitamina B17 prin includerea în tratamentul bolnavilor, aceasta va avea efect curativ, anihilând celulele canceroase.

De asemenea, vitamina B17 este importantă în ceea ce privește prevenția apariției cancerului, astfel încât o alimentație bogată în sursele vitaminei B17 vă va fi de mare ajutor în crearea unei bariere anticancerigene.

Funcțiile vitaminei B17

Acum, că știm care sunt beneficiile vitaminei B17, respectiv sursele din care o putem extrage, considerăm prielnic oferirea informațiilor asupra funcțiilor pe care le întreprinde aceasta:

 • lupta împotriva cancerului;
 • crearea acidului folic;
 • reglarea metabolismului proteic;
 • întârzierea apariției ridurilor;
 • menținerea sănătății pielii;
 • are funcția de a reduce durerile cauzate de arsuri.

Vitamina B17, toxică?

Într-adevăr, vitamina B17 poate deveni toxică atunci când consumul ei este prea mare. Ca un exemplu, nu se pot consuma mai mult de nouă sau zece sâmburi de caise, deoarece vitamina B17 din componența lor va deveni toxică pentru organism, împiedicând efectele benefice ale acesteia. Cum se manifestă toxicitatea vitaminei B17? Prin:

 • instalarea unor dureri puternice de cap;
 • stări de amețeală;
 • stări de greață;
 • scăderea drastică a tensiunii arteriale;
 • dificultate în respirație;
 • buze vinete.

Toate acestea sunt rezultate ale toxicității vitaminei B17, motiv pentru care vă recomandăm să o consumați cu prudență, chiar și atunci când este preluată din surse naturale. Se recomandă consultarea unui medic specialist înainte să se treacă la un consum regulat de alimente considerate surse bogate, pentru a evita efectele neplăcute.

Care sunt vitaminele care contribuie la eficacitatea acțiunii vitaminei B17? Vitamina A, vitamina C, tot complexul B, calciul, beta-carotenul, precum și magneziul. Luate în aceeași perioadă, vor favoriza eficiența vitaminei B17.

Am sărit etapa în care ar fi trebuit să remarcăm simptomele unui deficit de vitamina B17 din cauza faptului că acestea sunt foarte restrânse, fiind cunoscute doar predispoziția la dezvoltarea unei forme de cancer, respectiv producerea bolilor de piele…

Așadar, vitamina B17 reprezintă medicamentul care poate salva o multitudine de persoane care se află în lupta crâncenă cu cancerul, dar care nu este suficient de cunoscută de publicul larg. Vitamina B17 are însă beneficii și în ceea ce privește menținerea sănătății la nivelul întregului sistem corporal.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news