Comunicarea ce imbunatateste relatiile cu adevarat

Share

Comunicarea este necesara pentru a mentine orice relatie puternica si plina de afectiune, stim cu totii acest lucru; desi suntem constienti de importanta comunicarii, inca parem ca nu avem habar asupra a ceea ce reprezinta cu adevarat. Nu inseamna ca suntem niste oameni neinformati, ci ca este nevoie de mai multa atentie din partea noastra ca sa devenim mai deschisi spre multe alte forme de comunicare, astfel incat sa ne putem intelege mai bine pe noi insine si pe partenerii nostri. Nu exista altceva care sa tina realitatea sanatoasa mai bine ca a intelege ca odata ce am inceput sa ne familiarizam cu stilurile de comunicare, ca si partenerii nostri de altfel, putem lucra in echipa pentru a da tot ce este mai bun din relatie.

Comunicarea ce imbunatateste relatiile cu adevarat

Primul pas in a obtine o comunicare ce va functiona cu adevarat este sa te privesti mai intai pe tine. Oamenii au tendinta sa se uite mai intai la partener, cand lucrurile incep sa scartaie in relatia lor. Incep sa scoata automat in evidenta ceea cer face sau ce nu face el, de asemenea si modurile prin care nu ii asculta. Toate aceste lucruri ar putea fi adevarate, depinde de situatia partenerului tau, dar este necesar sa iti asumi propria responsabilitate pentru actiunile facute si pentru ceea ce ai transmis inainte de a evidentia ceva la partenerul tau. Aminteste-ti ca este foarte usor sa vezi greselile altora, dar cand vine vorba sa te uiti la tine insati, accepti mult mai greu sa fii criticata, chiar si cand vine vorba sa faci tu insati aceasta: nimeni nu vrea sa se insele. Aici trebuie sa iei lucrurile in serios. Comunicarea nu inseamna cine are dreptate si cine nu, ci de a va ajuta reciproc, de a vedea lucrurile din perspectiva celuilalt, astfel incat sa fiti pe aceeasi frecventa, evitand neintelegerile care provoaca certuri nedorite.

Scoate-ti din minte ideea de competitie. Multe cupluri sustin ca au incercat sa comunice, dar nu parea sa functioneze. Daca acesta este si cazul vostru, atunci cel mai bine ar fi sa incetiniti, sa va calmati si sa faceti cativa pasi inapoi. Poate comunicarea nu va da rezultate, dar ce tip de comunicare folositi? Comunicarea in sine nu poate fi problema sau ingredientul ineficient, deoarece este cheia principala pentru o relatie sanatoasa, deci trebuie sa fie de vina felul in care comunicati tu si partenerul tau. Cand discutati unul cu celalalt, va luptati pentru a avea dreptate sau atingeti un nivel al intelegerii nevoilor si dorintelor fiecaruia dintre voi? Credeti sau nu, este un lucru obisnuit ca persoanele sa se concentreze sa aiba dreptate si sa isi convinga partenerii sa vada lucrurile in acelasi mod, in loc sa isi impartaseasca pur si simplu ceea ce cred si simt astfel incat sa inteleaga cu adevarat ceea ce au vrut sa spuna si ce au nevoie.

Este deosebit de important sa asculti daca vreti sa aveti o comunicare buna ce va va imbunatati relatia. Asculti cu adevarat ce iti spune partenerul sau astepti sa spui ce ai pe suflet si sa iti arati punctul de vedere? A asculta poate suna destul de usor de facut, dar multi confunda acest lucru cu a auzi. A auzi versus a asculta ceea ce spune sunt niste lucruri foarte diferite. Ascultatul implica o reala dedicare si o atentie maxima asupra cuvintelor pe care ti le adreseaza partenerul, ca de altfel si tonului si expresiilor care le insotesc. A asculta inseamna sa fii interesata in a afla mai multe despre ceea ce incearca partenerul sa iti transmita, sa creati legatura emotionala necesara in cadrul relatiei pentru a va indeplini obiectivele comune. Tine minte ca intr-o relatie comunicarea dintre parteneri trebuie sa fie deschisa, sincera, rabdatoare, fara sa va judecati reciproc, daca vreti sa mentineti cu succes relatia fericita si sanatoasa…

Comunicarea nu este atat de complicata, de indata ce ai inteles in ce consta cu adevarat si, desigur, cand ai vazut ce metode functioneaza cel mai bine pentru voi. Comunicarea efectiva nu poate avea loc de una singura sau cu eforturile unei singure persoane. Atat tu, cat si partenerul tau trebuie sa fiti dispusi sa lucrati in echipa pentru a va imbunatati modul de comunicare si a va dezvolta experienta, spre a va construi relatia pe care v-o doriti si de care aveti nevoie. Amintiti-va sa ramaneti sinceri cu voi insiva, sa evitati portretizarea unei imagini false, neclare – ca sa nu fiti prinsi cu garda jos din cauza unor surprize neplacute, dureroase, si a neintelegerilor stresante.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente