Cura cu pepene ajuta la detoxifierea organismului

Share

Ambele specii de pepene, dar mai ales cel cu coaja verde, sunt deosebit de eficiente în cura de slăbire. Astfel, pepenele galben are 30 de calorii la 100 g miez proaspăt, iar cel verde numai 12 calorii la aceeaşi proporție. De asemenea, conţine foarte multă apă (90-95%) şi cantităţi importante de vitamine (A, B1, B2, C), săruri de potasiu, calciu (mai ales pepenele galben).

Nimic nu se compară cu gustul dulce şi răcoritor pe care pepenele, indiferent dacă este galben sau verde, ni-l oferă cu generozitate! Aşadar, profitati şi incercati dieta cu pepene. În plus, astfel vă veţi ajuta rinichii să funcţioneze la cote maxime!

Cura cu pepene

Pepenele verde este una dintre cele mai „longevive” specii de fructe, fiind cunoscut şi cultivat încă de pe vremea vechilor egipteni, adică cu 1500 de ani înainte de Hristos. Cu pepene galben îşi potoleau setea şi foamea conducătorii caravanelor ce traversau ţinuturile pustii, lipsite de apă, din Asia Centrală. În Europa, au pătruns mai târziu, în secolul I d. Hr, cultivaţi mai întâi de greci şi romani.

Un prieten al siluetei

O cură cu pepene verde — două sau trei săptămâni — îi va ajuta cu siguranţă pe cei care vor să dea jos într-un mod plăcut kilogramele în plus. Aceştia îl pot consuma şi sub formă de suc proaspăt.

Virtuți curative uluitoare

Pepenele galben măreşte pofta de mâncare, are proprietăţi laxative, diuretice, acţionând şi ca regenerator al ţesuturilor. Consumul acestui fruct se recomandă în special în caz de anemie, constipaţie, hemoroizi, litiază urinară, gută, tuberculoză pulmonară şi chiar reumatism. Principiile active din seminţe au o acţiune calmantă, antivomitivă, expectorantă şi fluidifică secreţiile bronşice.

Ca adjuvant în caz de anemii, hemoroizi, litiază urinară, gută şi reumatism se recomandă consumarea miezului proaspăt înainte de masă sau după mesele principale. Se poate mânca şi sub formă de dulceaţă.

Efect laxativ şi diuretic are sucul proaspăt, obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe. Se beau câte două căni pe zi.

Pentru tratarea hemoroizilor, în caz de bronşite şi tuse (are efect expectorant), este foarte eficient decoctul dintr-o lingură de seminţe de fruct la 250 ml apă rece. Amestecul se fierbe 15- 20 minute, apoi se acoperă vasul până când ceaiul se răceşte. Se beau două căni pe zi.

Pentru înlăturarea senzaţiei de vomă, se prepară un macerat la rece dintr-una sau două linguriţe seminţe pisate, peste care se toarnă 200 ml apă rece. Se acoperă vasul pentru două-trei ore, apoi se strecoară şi se bea.

Atenţie! Consumul de pepene galben este contraindicat persoanelor care suferă de diabet, dispepsii, colite şi enterite.

Pepenele verde. Miezul fructului este recunoscut pentru proprietăţile sale depurative, diuretice şi mai ales răcoritoare. S-a demonstrat ştiinţific că poate stopa formarea calculilor renali, determinând chiar şi eliminarea acestora. Pepenele verde este un excelent detoxifiant, eliminând substanţele nocive din corp. De asemenea, măreşte diureza, antrenează şi înlătură sarea din corp şi se recomandă pentru a calma senzaţia de încălzire excesivă. Seminţele de pepene verde au şi ele proprietăţi terapeutice, fiind eficiente în caz de litiază hepatobiliară şi renală.

•    Pentru tratarea litiazei urinare, având efect diuretic, se recomandă consumul de miez, aproximativ unul sau două kg pe zi, în cure de două-trei săptămâni.
•    În caz de litiază biliară, vezicală, precum şi pentru pietre la rinichi, se iau una-două linguri de seminţe uscate şi pisate pe zi.
•    Ca adjuvant în tratamentul hepatitei cronice, este foarte eficient sucul proaspăt, consumat imediat după obţinere, câte un pahar pe zi…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente