HomeDiete de slabitCum sa slabesti rapid Apa te ajuta sa slabesti si sa detoxifici organismul

Apa te ajuta sa slabesti si sa detoxifici organismul

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 915 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/05/bea-apa-ca-sa-slabesti.jpg

Apa te ajută să slăbești, sa detoxifici organismul, să ne stimuleze performanţele şi puterea de concentrare şi chiar să impiedice apariţia ridurilor. 

Fără apă nu se poate — iată o concluzie, la care, din păcate, majoritatea oamenilor ajung prea târziu. Consumul de apă poate fi o „unealtă” folositoare într-o dietă de slăbit, deoarece ajută metabolismul să ardă mai repede grăsimile, suprimă apetitul, și incurajează pierderea în greutate. Se recomandă consumul între opt și zece pahare de apă pe zi, ceea ce poate fi dificil de făcut, dar, cu determinare, se poate realiza și poți să slăbești cu apă. În cele ce urmează, vei afla cum reușește acest „elixir al vieții” să ne ajute să slăbim, să ne apere de boli. Iată cum poți să slăbești cu apă!

bea-apa-ca-sa-slabesti

Multă vreme, o mulțime de persoane din toată lumea au crezut că poți să slăbești cu apă. Ceea ce ni se pare foarte uşor în lunile de vară, devine problematic în restul anului. Pentru ca organismul nostru să atingă forma maximă, el are nevoie stringentă de lichide si in special de apa. Dar foarte puţini oameni beau, realmente, cât ar trebui, fără să fie conştienţi că în felul acesta îşi pun in pericol sănătatea. Există foarte multe studii arată importanța consumului apei în procesul de pierdere în greutate și menținere a siluetei. În acest articol îți explicăm pe larg cum anume apa te ajută să slăbești.

1. Care este cantitatea de lichide necesară omului?

Apa te ajută să slăbești. În principiu, se ştie că: cu cât este mai mare cantitatea de lichide, cu atât este mai bine. Nutriţioniştii recomandă cel puţin 1,5 — 2 l pe zi pe parcursul întregului an, pentru ca metabolismul să funcţioneze perfect. Vara, în zonele mai calde, când efortul este mai mare şi se transpiră mai mult, chiar peste doi litri. Motivul: organismul nostru este compus din 60-70% apă. Aceasta transportă substanţele nutritive acolo unde urmează să fie „valorificate” şi elimină reziduurile metabolismului prin ficat, intestin şi rinichi. Așadar, poți să slăbești cu apă.

2. De ce trebuie ca femeile să bea mai mult?

Pentru femei, consumul de lichide este extrem de important, pentru că, în general, ele transpiră mai mult decât bărbaţii. Astfel, organismul lor pierde lichid mai mult, dar şi substanţe minerale, de pildă calciu. În medie, femeile beau zilnic 1,6 l de lichid, o cantitate suficientă doar la un efort fizic moderat. Dacă însă transpiră mai abundent, apare un deficit de apă, dar şi de substanţe minerale.

3. Ce se întămplă cu organismul în caz de „sete”?

Setea este un semnal de alarmă al organismului şi înseamnă: lipsă acută de apă. Când sângele conţine prea puţin lichid, anumiţi hormoni îi semnalizează creierului că trebuie să consumăm lichide. Dacă n-o facem, organismul emite semnale de avertisment: limba este încărcată, gâtul uscat şi glandele salivare uşor inflamate. Dar aceste semnale sunt transmise doar după epuizarea unei reacții în lanţ complicate, când organismul suferă de sete. Concentraţia de sare creşte şi este produs un hormon – Adiuretina – care încearcă, cu ajutorul rinichilor, să reţină lichidul în organism. Anumite celule din creier reacționează instantaneu şi „trag” semnalul de alarmă.

4. De ce este periculos consumul redus de lichide?

La un efort normal, organismul elimină zilnic până la trei litri de apă. Când cantitatea de lichid scade prea mult, sângele se îngroaşă şi transportul de oxigen devine mai dificil. Inima trebuie să pompeze mai puternic şi bate, deci, mai repede. Urmarea: tensiunea arterială scade în mod drastic şi, după un timp relativ scurt, se instalează o stare de oboseală şi apar probleme cardiace şi de circulaţie a sângelui. Pielea şi mucoasa se usucă. Creierul nu mai este irigat suficient, ceea ce duce frecvent la lipsa puterii de concentrare. Digestia este mai leneşă şi substanţele toxice sunt eliminate mai greu.
Deficitul de lichide pe durată lungă poate provoca afecţiuni ale rinichilor şi, de asemenea, apariţia timpurie a ridurilor.

5. Ce să bem? Ceai, cola, sucuri de fructe?

Apa te ajută să slăbești. Ideale sunt: apa minerală — nu prea rece şi nu prea acidulată, sucurile naturale de fructe (eventual diluate cu apă) sau ceaiurile de plante şi cele de fructe. Chiar şi apa de la robinet este mai bună decât se spune (evident, filtrată). În cazul berii, trebuie optat pentru cea fără alcool, iar cafeaua, cola sau ceaiul negru ar trebui evitate atunci când vrem să ne potolim setea, deoarece compuşii lor stimulează eliminarea lichidelor.

Apa te ajută să slăbești și îți oferă următoarele beneficii

  • Poți ajunge să slăbești cu apă. Majoritatea cercetărilor arată că dacă bei 0,5 litri de apă, poți creste cu 24-30% mai mult numărul caloriilor pe care le arde organismul tău în zece zile, iar efectul durează 60 de minute.
  • Apa te ajută să slăbești prin faptul că apa reduce apetitul atunci când este băută înainte de masă, mai ales dacă ești o persoană de vârsta a doua sau mai înaintată.
  • Apa este în mod natural lipsită de calorii, așadar este ușor slăbești cu apă. Se recomandă astfel să înlocuiești cu apă băuturile răcoritoare care au un nivel ridicat de zahăr și calorii.

Apa te ajută să slăbești și să elimini toxinele

Apa te ajută să slăbești, dar, în plus, o poți folosi și într-o cură de detoxifiere pe termen scurt bazată pe infuzii de plante, legume și fructe cât mai proaspete posibil (de exemplu, castraveți, pepeni, căpșuni, frunze de mentă și alte ierburi, diferite tipuri de citrice, dovlecei, piersici  roșii, conopidă, vinete, broccoli, mere și ananas). Beți minimum 1,8 litri de apă pe zi, dar nu toată cantitatea deodată, ci treptat, pe parcursul întregii zile…

Apa te ajută să slăbești ușor

Apa te ajută să slăbești fără dificultate dacă introduci în dietă și alimente care au un conținut ridicat de apă. Caută să introduci în alimentația ta cât mai multe fructe și legume. Dacă nu vă puteți lipsi de carne, încercați să consumați carne de pui sau curcan în loc de cea roșie sau de porc. Poți combina o dietă ce implică restricții ale numărului de calorii cu dieta bazată pe apă. Dacă bei câte 500 ml de apă înainte de fiecare masă și limitezi numărul caloriilor asimilate (1200 de calorii pentru femei și 1500 de calorii pentru bărbați), poate fi startul de succes pentru pierderea în greutate și menținere până la un an.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed