HomeDiete de slabitCum sa slabesti rapid Care este primul pas când dorim să slăbim și să scăpăm de obezitate?

Care este primul pas când dorim să slăbim și să scăpăm de obezitate?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Care-este-primul-pas-când-dorim-să-slăbim-și-să-scăpăm-de-obezitate.jpg

Obezitatea este o creștere exagerată a greutății corporale cauzată de acumularea unei cantități foarte mari de grăsime, care se depune atât în jurul organelor, cât și pe vasele de sânge.

Aceasta poate fi exogenă, însemnând că este cauzată de o alimentație excesivă, sau endogenă, ceea ce înseamnă că este cauzată de anumite tulburări ale glandelor endocrine ori ale centrilor nervoși din hipotalamus.

În funcție de cauzele care declanșează obezitatea există diverse metode de combatere a acesteia. Cu toate acestea, primul pas care trebuie făcut pentru a scăpa de kilogramele în plus este acela de a ne dori cu adevărat acest lucru. Obezitatea este probabil singura boală care se vindecă în principal datorită dorinței noastre în această privință. În cazul altor afecțiuni, simpla noastră dorință de a le depăși nu garantează faptul că lucrurile vor fi puse în mișcare în sensul unei însănătoșiri grabnice.

Având în vedere faptul că obezitatea creează multe alte probleme, inclusiv boli cardiovasculare, diabet, anumite tipuri de cancer, osteoartrită și astm, pare incredibil faptul că ar putea exista persoane care să nu-și dorească cu adevărat să slăbească. Cu toate acestea, numărul celor care se complac în situația în care se află și fraternizează cu boala de care suferă este mult mai mare decât al celor care iau măsuri în vederea ameliorării problemei cu care se confruntă.

În cazul persoanelor care se confruntă cu obezitatea, dorința de a slăbi presupune o conștientizare a situației în care se află și acceptarea bolii pe care o au. Această conștientizare este urmată de curajul de a face o vizită nutriționistului sau altui medic specialist care va îndruma persoanele aflate în cauză spre cele mai bune căi de a acționa, în special în cazul celor care suferă de obezitate endogenă. Mai mult, această voință de a pierde kilogramele suplimentare le va ajuta să treacă peste tentația de a deschide frigiderul în miez de noapte și a recurge la mâncare pentru a scăpa de insomnie. De asemenea, va ajuta persoanele obeze să caute alte căi de a-și rezolva decepțiile, acestea tinzând de obicei să recurgă tot la mâncare pentru a trece mai ușor peste problemele sentimentale.

Voința de fier pe care cei ce suferă de obezitate trebuie să o dezvolte va fi cea care îi va întări în cursul lungilor ore de activitate fizică pe care aceștia trebuie să le introducă în mod obligatoriu în viața lor de zi cu zi. Tot aspirația spre o viață normală îi va ajuta să înlocuiască pungile de chipsuri și dozele de suc cu fructe, legume și apă. Pentru a scăpa de obezitate, persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să facă un pact cu ele însele, pentru că a face ceva în acest sens înseamnă a-și schimba în mod radical stilul de viață. Acestea trebuie să-și schimbe setările ceasului cu alarmă, dormitul până târziu neaducând niciun beneficiu unui corp deja supraponderal…

Totodată trebuie să-și reevalueze prioritățile, întrucât o oră de activitate fizică este mult mai benefică sănătății decât o oră petrecută în fața televizorului, ținând în brațe o pungă cu chipsuri. Sedentarismul poate părea adesea atractiv, dar o viață activă aduce recompense neașteptate. Luând în considerare toate aceste lucruri, se pare că drumul de la obezitate până la sănătate trebuie parcurs în mai multe etape. Cu toate acestea, este clar că primul pas al acestei călătorii către propria sănătate este marcat de dorința de a depășii barierele impuse de supraponderabilitate.

Save

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed