Ceaiuri pentru detoxifierea colonului

Share

Detoxifierea colonului este un proces pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l facă. Foarte mulți microbi și viruși se dezvoltă în interiorul acestuia și de aceea, din când în când, o cură de detoxifiere a colonului este mai mult decât binevenită.

Ceaiurile pentru detoxifiere sunt mult mai sănătoase decât alte medicamente sau chiar tratamente care pot fi destul de „incomonde”.

Iată care sunt ceaiurile pentru detoxifierea colonului

Ceaiul verde

Cu siguranță ați mai auzit că acesta este un bun agent de curățare a intestinelor, unele dintre femei folosindu-l chiar ca un supliment alimentar în curele de slăbire.

Acesta este un excelent antioxidant, are efect diuretic și stimulează metabolismul, fiind astfel un excelent ceai de detoxifiere a colonului. Este indicat ca pe parcursul detoxifierii cu acest ceai să aveți o alimentație slabă în grăsimi.

Se pot consuma câte două căni pe zi, cu condiția să renunțați la cafea, ceaiul verde având un bogat conținut de cofeină.

Ceai din semințe sau frunze de senna

Semințele de senna sunt cunoscute ca fiind un stimulent al contracțiilor care se manifestă la nivelul intestinului. Ele oferă suport acestuia în procesul de eliminare a resturilor și împiedică apariția eventualelor blocaje.

Frunzele sau semințele de senna pot fi combinate și cu alte plante (spre exemplu semințele de țelină sau mușețel) pentru a avea un efect mult mai puternic în ceea ce privește procesul de detoxifiere a colonului și se recomandă a se urma o cură de câteva zile.

Se pot consuma tot așa, câte două căni pe zi, dar în cazul în care combinați cu ceai verde, reduceți cafeaua.

Ceai de crușin

Crușinul în limbajul popular mai este cunoscut ca fiind „lemnul câinesc” și are unele dintre cele mai benefice efecte în ceea ce privește combaterea stărilor de constipație.

Dacă optezi pentru o cură de detoxifiere pe baza ceaiului de crușin, trebuie să știi că este un laxativ foarte puternic. Este indicat să renunți la consumul de grăsimi în cantități mari și trebuie să mănânci lactate mai slabe pentru a regenera flora intestinală.

Este indicat să consumați ceaiul de crușin dimineața, dar dacă preferați două ceaiuri pe zi, nu trebuie să depășiti cantitatea de maximum trei grame.

Ceai de soc

Nu doar detoxifiant, acesta este și un bun tratament pentru combaterea durerilor cauzate de reumatism, luptă împotriva celulitei și tratează chiar și varicele.

Ceaiul de soc are și el proprietăți diuretice, fiind și foarte bogat în vitamina C și săruri minerale. Cura de detoxifiere pe bază de ceai de soc se poate urma o perioadă mai lungă de timp față de celelalte, iar dacă doriți să accelerați procesul, puteți consuma zilnic și câte o linguriță de tinctură de soc diluată într-un pahar de apă.

Există multe ceaiuri care se găsesc în farmacii sau la plafar și sunt destinate detoxifierii colonului, unele fiind întâlnite chiar sub aceste nume sau ca fiind ceaiuri de curățare a colonului. Câteva exemple de astfel de ceaiuri sunt: „Ceai pentru curățarea colonului”, „Ceai Colonfit” „Ceai Rooibos” etc.

Indiferent pentru care ceai optați, va trebui să aveți grijă și la alimentație. Nu este indicat să mâncați foarte gras sau prăjit și trebuie să consumați cât mai multe fructe, legume și fibre…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news