Cele mai bune diete pentru toamna

Share

Dietele pentru toamna reprezinta diferite modalitati de a consuma anumite fructe si legume sanatoase de sezon, prin care sa dobandim nutrienti, vitamine si minerale de care organismul nostru are nevoie, caci odata cu racirea vremii, trebuie sa ne detoxifiem si sa ne intarim corpul contra virusilor la care suntem expusi. Iata care este cea mai buna dieta pentru toamna care te va ajuta sa slabesti.

Sosirea acestui anotimp reprezinta un prilej excelent pentru a consuma fructe sau legume care se gasesc in perioada curenta si pe care le putem procura usor, deoarece se gasesc fie in gospodaria noastra, fie in piete sau in supermarketuri. Putem sa profitam de ele pentru a le consuma in cadrul unor regimuri care sa ne ajute sa slabim, sa ne mentinem in forma sau sa ne detoxifiem organismul. In acest articol, va prezentam care sunt cele mai bune diete pentru toamna.

Dieta cu struguri

Din lista cu diete pentru toamna nu trebuie sa lipseasca si dieta cu struguri. Aceasta este foarte eficienta contra obezitatii, datorita efectului antioxidant si detoxifiant; trebuie tinuta cel mult sapte zile, timp in care trebuie sa se bea unul-doi litri de apa, fara a se consuma si alte alimente, deoarece corpul va dezvolta apetit pentru struguri. Aceasta dieta curata stomacul si intestinele. Programul consta in faptul ca trebuie sa se consume cate o portie de struguri la fiecare doua ore si este necesar sa se mestece foarte bine coaja si semintele. Se pot consuma pana la sapte portii de struguri pe zi. Se recomanda sa se inceapa cu o portie mica de struguri (500 g), urmand ca apoi sa se adauge gradual o cantitate pana cand se atinge maximul. Nu uitati sa spalati bine strugurii inainte de a ii consuma!

Trebuie sa tineti cont de sfatul medicului daca decideti sa urmati aceasta cura.

Strugurii sunt extrem de benefici pentru organism si pentru a se pierde in greutate, indiferent de starea in care sunt consumati, deoarece au o valoare nutritionala foarte mare si au un rol important si in tratamentele de infrumusetare. Au un efect puternic antioxidant si reprezinta surse bogate in vitaminele A, C si B6. Pe langa acestea, mai contin si minerale precum potasiu, calciu, magneziu, seleniu, fosfor si fier.

Strugurii rosii au efecte benefice asupra ochilor si se folosesc in tratamente naturiste in afectiuni precum astm, constipatie, dereglari ale rinichilor si ale ficatului, migrene, indigestie, probleme de inima si chiar cancer. De asemenea, strugurii sunt de ajutor in tratamentele antimatreata si pot reintineri pielea datorita proprietatilor anti-imbatranire si de prelungire a vietii, deoarece sporesc regenerarea tesutului.

Dieta cu mere

Cand urmam diete pentru toamna, este bine sa avem in vedere si cura cu mere.  Acestea contin flavonoide (niste antioxidanti puternici) care ajuta la reducerea riscului anumitor boli de inima, a atacurilor de cord, precum si a unor tipuri de cancer. Sunt delicioase servite impreuna cu scortisoara si pot fi consumate in functie de diferite retete.

Dieta cu pere

Perele sunt si ele bogate in fibre, iar o para de dimensiuni medii contine un numar de fibre echivalent cu o ceasca si jumatate de orez brun. Multe dintre aceste fibre sunt si solubile, fapt ce ajuta la scaderea nivelului colesterolului si imbunatatesc nivelul glicemiei. Perele sunt aproape la fel de adaptabile precum merele. Le puteti savura sub forma de clatite cu numar redus de grasimi, pe sandvisuri sau preparate in tigaie stropite cu sirop de artar, pe post de desert cald, dulce.

Dieta cu dovleac

Cura cu dovleac face parte din topul cu cele mai bune diete pentru toamna, deoarece aceasta leguma contine o mare cantitate de antioxidant betacaroten (benefic in lupta contra unor tipuri de cancer si in prevenirea bolilor de inima), vitamina C si acid folic. Chiar si semintele de dovleac au valoare nutritiva, deoarece reprezinta o buna sursa de zinc si acizi grasi Omega-3. Dieta cu dovleac presupune un numar redus de calorii si asigura un aport ridicat de fibre dietetice.

O jumatate de ceasca de dovleac contine doar 40 de calorii si 8 g de fibre dietetice, care sunt extrem de benefice in procesul de slabire: se digera mai incet si astfel se asigura senzatia de satietate, iar odata cu aceasta se reduce si felul in care zaharul sau glucoza sunt absorbite de organism; pe durata unei cure, este important sa ne tinem cat putem sub control nivelul glicemiei, caci nivelul ridicat al acesteia declanseaza insulina si acumularea nedorita de grasimi.

Dieta cu pastarnac

Cura cu pastarnac se numara si ea printre cele mai bune diete pentru toamna. Pastarnacii sunt surse foarte bune de fibre, vitamina C, calciu si fier. Se recomanda cei de dimensiuni medii, deoarece au o calitate superioara. Aroma lor dulceaga va va cuceri…

In mod traditional, in dieta cu pastarnac se consuma cu precadere sub forma de supa, insa pastarnacii pot fi preparati si sub forma de piure impreuna cu morcovii pisati, preparati in abur, la microunde, fierti, prajiti sau sub forma de sote, drept garnitura.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente