HomeDiete de slabitCum sa slabesti rapid Cum sa iti dai seama care e senzatia de foame

Cum sa iti dai seama care e senzatia de foame

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/08/Cum-sa-iti-dai-seama-care-e-senzatia-de-foame.jpg

Trebuie sa faci diferenta intre foamea toxica si senzatia de foame adevarata, cand corpul tau e pregatit sa manance. 

Cum sa iti dai seama care e senzatia de foame

Foamea cere anumite alimente de care ai nevoie pentru o stare de sanatate optima. Daca mananci numai atunci cand iti este cu adevarat foame, poti savura alimentele si iti dai seama de ce cantitate de calorii are nevoie corpul tau. Dupa ce inveti care este foamea adevarata, iti vei putea asculta corpul si vei sti exact ce cantitate de mancare trebuie sa consumi. Invata semnele foamei adevarate.

Trei semne ale senzatiei de foame adevarata

1. Senzatii in gat si piept

Contrar credintei populare, nu simti foamea in stomac. Dr. Fuhrman spune ca disconfortul provocat de foame se simte in gat si in piept. Disconfortul incepe din gat si il simti cand inghiti. Se muta sub barbie, apoi pe gat in jos si apoi ajunge in capul pieptului. Aceste zone ii spun creierului ca organismul este pregatit pentru a manca.

2.    Imbunatatirea gustului

Cu cat consumi mai multe alimente toxice, artificiale, cu atat dauneaza papilelor gustative. Foamea toxica te face sa nu mai simti aromele anumitor mancaruri. Papilele tale vor reactiona numai la alimentele tale preferate cu mult zahar, cu multe grasimi si va trebui sa consumi mai multe alimente ca sa te simti satul. Dupa ce renunti la aceste alimente procesate, vei manca numai cand iti e cu adevarat foame.

Receptorii gustului de pe limba ta vor deveni mai sensibili. Alimentele banale vor avea un gust mai bun decat crezi si vei sti exact cat sa mananci ca sa te simti satul si sa nu poftesti…

3.    Cantitate marita de saliva

Cand iti e cu adevarat foame, glandele digestive si enzimele se pregatesc pentru a digera si incepe „sa-ti lase gura apa”. Acesta este un semn natural ca esti gata sa mananci.

Save

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed