Home Diete de slabitCum sa slabesti rapid Detoxifierea de 3 zile cu sucuri de fructe și legume – plan complet

Detoxifierea de 3 zile cu sucuri de fructe și legume – plan complet

autor Elena Yvette
2,4K views

Detoxifierea de trei zile poate fi considerată ca o perioadă de repaus pentru organism, și din ce în ce mai multe persoane apelează la aceasta. Scopul acesteia este de a elimina din regimul alimentar acele alimente care sunt procesate și se regăsesc în comerț, ele fiind înlocuite cu sucurile proaspete obținute din legume și fructe.

Detoxifierea de 3 zile

Urmând un plan de detoxifiere pentru trei zile, organismul este scăpat de toxine fiind astfel „purificat”. Iată un plan complet de detoxifiere pentru 3 zile pe bază de sucuri naturale pe care îl poți urma:

Ziua întâi
Imediat după ce te-ai trezit: un pahar de apă călduță cu zeama stoarsă de la o lămâie și puțină miere.

Micul dejun: suc făcut din trei morcovi, o bucată mică de ghimbir și un măr roșu (puteți opta și pentru altul, în funcție de preferință).

Prima gustare: suc făcut dintr-un castravete, un măr, aproximativ un pumn de spanac „baby”, zeama stoarsă de la o lămâie și o bucată mică de ghimbir.

Prânzul: suc făcut din trei roșii cherry, un castravete, trei bucăți de țelină, o ceașcă de pătrunjel și zeama unei lămâi verzi.

A doua gustare: suc făcut din citrice (după preferință).

Cina: suc făcut dintr-un ardei roșu, un măr, o portocală și o bucată medie de sfeclă roșie.

Ziua a doua
Imediat după ce te-ai trezit: un pahar de apă călduță cu zeama stoarsă de la o lămâie și ghimbir răzuit.

Micul dejun: suc făcut dintr-o țelină verde, patru sau cinci frunze de varză creață, o ceașcă de frunze pătrunjel, un măr, ghimbir răzuit și zeama unei lămâi verzi.

Prima gustare: suc făcut dintr-un castravete, opt frunze de spanac, două mere verzi și zeama unei lămâi.

Prânzul: suc făcut din câteva boabe de struguri sau un ciorchine mic, două mere verzi, o ceașcă de frunze pătrunjel și zeama unei lămâi verzi.

A doua gustare: suc făcut dintr-un pumn de frunze de spanac, un măr verde, un castravete, două fructe de kiwi și o cană de apă.

Cina: suc făcut din țelină verde (o bucată întreagă), un măr verde, patru sau cinci frunze de salată verde, un castravete, o ceașcă de frunze de pătrunjel și zeama unei lămâi verzi.

Ziua a treia 
Imediat după ce te-ai trezit: un pahar de apă călduță cu zeama stoarsă de la o lămâie și ghimbir răzuit.

Micul dejun: suc făcut din cinci morcovi, un măr roșu, o sfeclă roșie, ghimbir răzuit și zeama stoarsă de la o lămâie.

Prima gustare: suc făcut din trei portocale roșii, un morcov, un măr roșu și zeama stoarsă de la o lămâie.

Prânzul: suc făcut din trei tulpini de țelină Apio, cinci roșii cherry, o lămâie întreagă curățată de coajă, trei morcovi și o cană de apă.

A doua gustare: suc făcut dintr-un ciorchine de strugure, patru portocale curățate de coajă și două lâmăi curățate de coajă.

Cina: suc făcut din două portocale, o sfeclă roșie, patru morcovi, șase-opt căpșuni și un grapefruit.

Este foarte important ca înainte de a urma un plan de detoxifiere să încerci să consumi tot mai rar sau chiar deloc alimente precum cafeaua, zahărul, lactatele și carnea roșie, altfel organismul ar putea fi mult prea „șocat”.

După încheierea celor trei zile să nu vă reapucați imediat să consumați alimentele dinaintea începerii planului de detoxifiere; acestea trebuie reintroduse treptat…

În schimb, după cele trei zile este indicat să consumați alimente bogate în proteine, cum sunt semințele (nuci, caju, migdale etc.) și carne albă (de pui și curcan).

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed