Detoxifierea de vara este o metoda excelenta de a va curata atat pe interior, cat si pe exterior. Ce mancati in fiecare zi conteaza, fara exceptie.
Astfel, daca vreti sa va destresati mintea si corpul, incercati o detoxifiere de vara. Daca va simtiti fara energie, letargici, este modul prin care organismul va transmite semnale ca ar avea nevoie de o pauza, de o relaxare si desfatare, iar acest lucru va conta foarte mult si va influenta felul in care aratati si va simtiti.
De unde stiu ca am nevoie de detoxifierea de vara?
Daca tineti cate o asemenea cura la cateva luni, este o metoda excelenta de a va curata atat pe interior, cat si pe exterior. Doar intrebati-va urmatoarele:
- „Cum ma simt dimineata, cand ma trezesc? Extenuata? Ametita?”
- „Cum ma simt la sfarsitul zilei? Epuizata?”
- „Ce alimente consum si cum ma fac sa ma simt dupa ce le mananc?”
- „Am dureri? (in gat, dureri de stomac, de spate, arsuri etc.)”
Citește și: Cum sa slabesti frumos si sanatos fara prea mult efort
Detoxifierea de vara in cativa pasi simpli
Premisa de baza de la care se porneste detoxifierea de vara este aceea de a elimina parabenii, alergenii, zaharul si derivatele si alte probleme alimentare cu care v-ati intersectat, care v-au dat peste cap echilibrul organismului si tractul digestiv. Iata cateva modalitati prin care puteti elimina rapid toxinele:
Detoxifierea de vara cu turmeric+apa cu lamaie
Probabil ati mai auzit faptul ca apa amestecata cu lamaie este buna pentru organism, dar stiti si motivul pentru care se intampla acest lucru? Apa calduta cu lamaie consumata pe stomacul gol dimineata stimuleaza digestia si functiile enzimelor, care, la randul lor, detoxifica ficatul. Daca adaugam turmeric peste aceasta combinatie obtinem o bautura ideala pentru detoxifierea de vara, intrucat turmericul are proprietati antiinflamatorii si ajuta la pierderea in greutate; in plus ofera si un gust deosebit.
Detoxifierea de vara cu baie de sare Epsom
Din detoxifierea de vara nu poate lipsi nici baia relaxanta cu sare Epsom; dizolvati sare Epsom in cada plina cu apa si relaxati-va in ea intreg corpul sau doar picioarele timp de o jumatate de ora. Facand astfel, sulfatii din sarea Epsom vor elimina toxinele, in timp ce apa calda va diminua durerile musculare si ale articulatiilor.
Detoxifierea de vara cu ceai de papadie
Ceaiul de papadie, care presupune radacina acesteia, este bogat in antioxidanti, dar si in vitaminele A si C, este considerat eficient in eliminarea toxinelor din ficat, hidrateaza organismul, actioneaza ca diuretic natural, ceea ce inseamna ca duce la scaderea in greutate si ajuta la combaterea balonarii.
Detoxifierea de vara cu ajutorul unei diete
Specialistii recomanda sa evitati dietele fade, intrucat nu va vor ajuta, ci, din contra, va vor face mai mult rau decat bine. In schimb, acestia incurajeaza detoxifierea de vara cu ajutorul unei diete sanatoase. Pentru o astfel de detoxifiere sunt necesare doar doua saptamani, pentru ca atat dureaza sa observati o crestere a energiei si o pierdere in greutate. O asemenea dieta pentru detoxifierea de vara presupune consumul fructelor si legumelor (de preferinta, crude sau gatite cat mai putin – mizati pe legume cu multa apa, de exemplu, castraveti, rosii, telina Apio, anghinare, morcovi, varza, broccoli, dovlecei, capsuni, pepene, grepfruturi, portocale, lamai, sfecla zmeura, afine, mure, verdeturi), a alimentelor integrale, hidratarea cu apa si trebuie sa aveti in vedere portionarea adecvata a mancarii la fiecare masa. Este necesar ca dintr-o astfel de cura sa diminuati considerabil consumul produselor lactate si sa eliminati complet bauturile alcoolice.
Faceti planul pentru detoxifierea de vara
Toate aceste demersuri sunt pentru destresarea organismului dumneavoastra care este zilnic bombardat cu toxine, pentru intarirea digestiei si starea de bine, mental vorbind. Incercati timp de o saptamana, nu va veti mai dori stilul vechi de viata.
Alimente de evitat in detoxifierea de vara: Gluten, soia, cofeina, alcool, zahar si carnea procesata. Este necesar sa va dati seama ca scopul acestei cure de detoxifiere este inlaturarea acelora ce va provoaca disconfort si iritatii la nivel digestiv. Puteti remarca faptul ca, desi renuntati la cate un aliment daunator pe saptamana, acest lucru va avea un efect remarcabil la nivelul organismului, pentru ca il ajuta sa se calmeze.
Axati-va pe ce puteti manca. Este usor sa spuneti: „Nu e nimic ce as putea sa mananc acum!”, dar e mai mult probabil faptul ca ati mancat ce nu trebuie pentru atat de mult timp, incat ati uitat de toate celelalte optiuni pe care le aveti la indemana. Puteti combina peste, carne de bizon sau de curcan, in asa fel incat sa descoperiti zeci de noi feluri de mancare la fel de gustoase, dar mult mai sanatoase fata de cele dinainte. Asa cum am spus si anterior, introduceti in detoxifierea de vara cat mai multe legume si fructe in stare naturala si nu congelate sau la punga conform surselor de încredere webmd.com. Va vor fi de mare folos in aducerea pe calea cea buna a digestiei.
Detoxifierea de vara prin meditatie
Detoxifierea nu trebuie sa se limiteze doar la organism, ci si la eliminarea gandurilor negative, a starii de anxietate si a depresiei. Expertii sustin ca exodotoxinele pot rezulta in urma gandurilor negative, a emotiilor neconstructive si a stresului. Stresul de orice natura are un impact negativ asupra felului in care functioneaza organismul. Asadar, trebuie sa avem grija nu doar de corpul nostru, ci si de minte, iar pentru a o detoxifica avem neaparat nevoie sa petrecem timp meditand, odihnindu-ne si facand activitati relaxante. Somnul odihnitor de sapte-opt ore pe noapte este suficient pentru a „reseta” organismul.
Detoxifierea de vara cu ajutorul sportului
Activitatea fizica intensa ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin transpiratie si stimularea colonului. Facand sport, se va imbunatati si sistemul respirator. Exercitiile de respiratie ajuta si ele, deoarece ajuta corpul sa asimileze mai bine oxigenul si, implicit, contribuie astfel la imbunatatirea sanatatii plamanilor…
In concluzie, sa nu va ganditi la aceasta detoxifiere de vara ca la o dieta. Dupa cum bine stiti, orice lucru inceput porneste de la creier, de la comanda acestuia. Trebuie sa transmiteti semnale bune, ca sunteti deschisa in ceea ce priveste acest proces si veti vedea ca obiceiurile vechi vor fi inlocuite foarte repede cu acestea noi. Chiar daca nicio cura nu face minuni, trebuie sa incercati sa nu reveniti dupa cateva saptamani la pizza si cartofi prajiti, pentru ca veti vedea ca nu ati reusit prea multe, daca nu va stapaniti pornirile sau sa le introduceti treptat in alimentatie (asa cum se si recomanda). Aduceti-va aminte zicala: „Cand mananci prost, te simti ca atare!”.
Meet the Experts
- Dr. Josh Axe – Dr. Josh Axe este un nutriționist și chiropractician care educă despre remedii naturale și nutriție funcțională. Este cofondator Ancient Nutrition
- Dr. Rangan Chatterjee – Dr. Rangan Chatterjee este un medic britanic cunoscut pentru abordarea sa holistică asupra bunăstării prin schimbări simple ale stilului de viață. Colaborează cu BBC și platforme de wellness.
- Dr. Neal Barnard – Dr. Neal Barnard este un susținător al dietei pe bază de plante și autor, concentrându-se pe rolul nutriției în prevenirea bolilor cronice. Lucrează cu Physicians Committee for Responsible Medicine PCRM
- Dr. William Li – Dr. William Li este un medic și cercetător care studiază cum dieta poate influența bolile, inclusiv prevenirea cancerului. Conduce Angiogenesis Foundation
- Dr. Joel Fuhrman – Dr. Joel Fuhrman promovează dietele dense în nutrienți și este creatorul dietei Nutritarian. Conduce propriile programe de wellness.
- Dr. Cynthia Sass – Dr. Cynthia Sass este un dietetician sportiv și nutriționist care ajută indivizii să atingă obiective de sănătate prin planuri personalizate. Colaborează cu organizații sportive majore.
- Dr. Dariush Mozaffarian – Dr. Dariush Mozaffarian este un cardiolog și susținător al sănătății publice care cercetează relația dintre dietă și bolile cronice. Este afiliat cu Universitatea Tufts.
Niciun comentariu încă