Dieta cu castraveti – slabesti sanatos si elimini toxinele

Share

Dieta cu castraveţi este una dintre cele mai sănătoase şi sigure diete. Bazată pe un consum ridicat de castraveţi, dar şi posibilitatea alternării cu alte mâncăruri scăzute în calorii şi grăsimi, dieta cu castraveţi este una dintre cele mai eficiente cure de slabit.

Dieta cu castraveti

Fructele și legumele, inclusiv castraveții, nu sunt buni numai pentru sănătate, ci  reprezintă și un ajutor de nădejde pentru a pierde în greutate, astfel că o dietă cu castraveți este indicată în acest sens. Castraveții oferă o cantitate generoasă de nutrienți, inclusiv vitaminele C și K. Citiți în continuare pentru a afla detaliat ce anume presupune dieta cu castraveți și cum o puteți urma.

În ce constă dieta cu castraveți?

Deși se numește „dieta cu castraveți”, această cură nu se bazează numai pe consumul lor, ci se pot include diverse alimente care sunt potrivite pierderii în greutate.

Vitaminele şi mineralele din castraveţi ajută atât la eliminarea toxinelor din organism, cât şi la scăderea în greutate, datorită conţinutului ridicat de apă din componenţa acestuia. Dieta cu castraveţi este una dintre cele mai populare, deoarece multe persoane consumă această legumă-„minune”.

Pe durata dietei cu castraveţi, senzaţia de foame este, practic, inexistentă în cele mai multe cazuri, datorită posibilităţii de a mai consuma şi altceva în afară de castraveţi.

De ce trebuie să urmăm dieta cu castraveți?

Această legumă verde este una dintre cele mai sănătoase, iar specialiştii o recomandă cu încredere atât în diete, cât şi în alimentaţia noastră zilnică. Gratie conţinutului ridicat de apă şi a numărului mic de calorii, castravetele poate fi consumat în diverse moduri şi la orice moment al zilei.

Dimineaţa se poate consuma cu lejeritate un bol de fructe alături de câteva felii de castraveţi, fie împreună sau separat, în funcţie de preferinţele culinare.

După-amiază, se recomandă să se consume câteva felii de castraveţi înainte de prânzul propriu-zis, acesta putând fi considerat şi un mic truc (provoacă saţietate, aşadar veţi consuma mai puţin din celelalte alimente). Pe lângă feliile de castraveţi, puteţi consuma o porţie de carne de vită la grătar, fără alte sosuri, eventual cu o salata de castraveţi sau salată de laptuci.

Seara, o salată de castraveţi alături de o porţie de peşte la grătar este combinaţia ideală. Ce poate fi mai minunat pentru organism decât o cantitate dublă de fosfor?

Aveţi grijă să nu trişaţi în ceea ce priveşte micile gustări. Un consum ridicat de calorii, grăsimi şi carbohidraţi în aceste intervaluri poate fi un eşec în pierderea kilogramelor. Sucurile acidulate și dulciurile sunt de evitat, iar ca o alternativă putem consuma fructe, legume sau batoane de cereale fără gluten şi îndulcitori.

Dieta se adresează persoanelor sănătoase, care nu suferă de diverse afecțiuni precum hipertiroidie, și le întărește organismul prin faptul că scade riscul de a dezvolta anumite boli. Nu se recomandă un consum ridicat şi bazat doar pe castraveţi, deoarece dieta cu castraveţi nu este bazată pe aşa ceva, aşa că riscaţi să pierdeţi multe kilograme deodată, după care, atunci când veţi renunţa la dietă, le veţi pune la loc (efectul yo-yo).

Ce beneficii oferă dieta cu castraveți?

Dieta cu castraveți oferă o mulțime de beneficii organismului. Iată care sunt câteva dintre acestea:

  • Castraveții conțin o cantitate ridicată de nutrienți, sunt slabi în calorii, dar cel mai important este cantități mari de vitamine (A, B, C, K) și minerale (potasiu, magneziu, fier).
  • Dieta cu castraveți ajută hidratarea, întrucât castraveții sunt formați din 96% apă; hidratarea este esențială pentru ca organismul să funcționeze corespunzător.
  • Pentru a profita la maximum de proprietățile castraveților, aceștia trebuie consumați cu tot cu coajă, în caz contrar se vor reduce cantitățile de fibre, anumite vitamine și minerale. Prin dieta cu castraveți avem parte de antioxidanți, flavonoizi și taninuri care luptă contra radicalilor liberi asociați cu diverse boli cronice, printre care cancer, afecțiuni cardiovasculare, boli de plămâni și autoimune, scăzând riscul ca persoanele care urmează dieta cu castraveți să le dezvolte. Sănătatea inimii poate fi îmbunătățită dacă se urmează dieta cu castraveți, deoarece castraveții au efecte antiinflamatorii benefice în lupta contra bolilor cardiace.
  • Dieta cu castraveți are rol în pierderea în greutate, datorită faptului că nu presupune un consum ridicat de calorii, mai exact, 104 g de castraveți conțin 16 calorii, în timp ce 300 g de castraveți conțin doar 45 de calorii.
  • Castraveții oferă prospețime și savoare salatelor, sendvișurilor și garniturilor din dieta cu castraveți, se pot consuma și cu hummus. De asemenea, aceștia pot fi folosiți ca înlocuitori pentru alternativele bogate în calorii.
  • Castraveții sunt eficienți împotriva constipației.
  • Dieta cu castraveți este ușor de urmat, iar castraveții pot fi consumați atât proaspeți, cât și murați.
  • Vitamina C din castraveți menține pielea sănătoasă și strălucitoare.
  • Cantitatea mare de vitamină K din dieta cu castraveți sprijină oasele puternice; puțină lume cunoaște că vitamina K este mai de folos în întărirea oaselor chiar și decât calciul. Această vitamină este de ajutor și în privința sănătății metabolismului.
  • Dieta cu castraveți este utilă în detoxifiere. Datorită faptului că sprijină tractul digestiv, castraveții au efect diuretic, ajută la eliminarea toxinelor din ficat, principalul organ pentru detoxifiere.
  • Persoanele care se simt balonate pot urma dieta cu castraveți, deoarece reduce balonarea și retenția apei. Consumul castraveților reprezintă o metodă excelentă prin care ne putem reveni după o seară în care am consumat mâncăruri sărate sau am băut alcool.
  • Castraveții împrospătează respirația. Se ține o felie de castravete pe cerul gurii, deoarece ajută la eliminarea bacteriilor care provoacă respirația neplăcută. Conform principiilor Ayurveda, consumul de castraveți poate potoli arsurile stomacale, una dintre cauzele principale ale halenei.

Dieta cu castraveți, o alegere sănătoasă

Castraveții pot fi utilizați ca bază pentru aproape orice dietă. În urma dietei cu castraveţi şi alternarea cu un regim alimentar sănătos, veţi obţine rezultate vizibile, nu veţi brusca buna funcţionare a organismului, astfel încât să nu apară efectul yo-yo, şi vă puteţi elimina toate toxinele acumulate într-o anumită perioadă. Această cură este foarte eficientă când se fac și exerciții fizice ample. Se recomandă, de exemplu, o jumătate de oră de mers sprinten. Dieta cu castraveți a fost urmată de multe celebrități, printre care și de către Jennifer Aniston.

Castraveții reprezintă o idee excelentă de a fi folosiți și ca bază pentru sucuri de legume, datorită cantității mari de apă. O idee foarte bună de suc de legume este amestecul format de castraveți și țelină Apio. Alte variante grozave și la fel de sănătoase sunt cele din castraveți în combinație cu lăptuci roșii, spanac, salată romaine sau andive, la care se adaugă pătrunjel și coriandru. Sucurile de legume și verdețuri proaspăt făcute, mai ales cele care conțin și castraveți, sunt o metodă prin care putem primi mult mai ușor și rapid vitaminele, mineralele și enzimele, deoarece intră direct in sistem, fără să mai fie necesară descompunerea lor. Atunci când organismul primește din abundență nutrienții de care are nevoie, pH-ul se echilibrează, simțim energie, iar sistemul imunitar se va întări…

Poți consuma castraveți oricând îți este foame, indiferent de oră și în orice cantitate. Această cură este extrem de simplă, însă nu trebuie să îngrijorezi că ți-ar putea lipsi vitamine sau minerale, întrucât este creată într-un mod care să ți le asigure dacă o respecți întocmai. Dezavantajele acestei cure sunt foarte reduse, mai exact, se referă la faptul că durează o perioadă scurtă, iar anumite persoane nu o consideră sățioasă, cu toate că se permite consumul castraveților în cantitate nelimitată, oricând apare senzația de foame.

 


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente