Dieta de atac de 7 zile lupta impotriva bolilor si te ajuta chiar sa slabesti


549

Dieta de atac de 7 zile este un regim alimentar riguros care are ca scop obisnuirea organismului cu un alt stil de alimentatie, dar si de viata.

Dieta de atac de 7 zile este foarte cunoscuta atat pentru schimbarile radicale pe care le implica, precum si pentru rezultatele foarte rapide si longevive pe care le are. De asemenea, dieta de atac de 7 zile solicita un grad mai mare de atentie din partea persoanelor care decid sa o tina pentru ca, daca este tinuta in mod gresit, aceasta poate deveni nociva pentru organism.

Dieta de atac de 7 zile, creata inital pentru a lupta impotriva presiunii sangvine ridicate, este un plan usor si sigur de folosit care lupta impotriva bolilor si te ajuta chiar sa slabesti. Afla daca dieta de atac este dieta potrivita pentru tine.

Dieta de atac de 7 zile

Scopul Dietei de atac (numita „moduri dietare pentru a lupta impotriva hipertensiunii”) este de a scadea consumul de sodiu, ceea ce duce la scaderea presiunii. Dieta se bazeaza pe consumarea alimentelor potrivite in cantitatile potrivite si este eficienta in scaderea in greutate.

Faza 1: 2 saptamani pentru a-ti miscora talia

In timpul primei faze, care dureaza 14 zile, vei invata cum sa-ti potolesti foamea si cum sa te simti satul mai mult timp. Pentru a echilibra nivelul zaharului in sange si a scapa de pofte, trebuie sa eviti fructele si cerealele integrale, intrucat acestea contin zahar natural. Trebuie evitat si alcoolul, deoarece si acesta contine o anumita cantitate de zahar.

Acestea fiind spuse, poti savura doua sau trei gustari alcatuite din lactate cu putine grasimi. Asta include o cana de lapte degresat sau un iaurt cu putine grasimi. Evita branza, chiar si pe cea fara grasime, pentru ca are mult sodiu.

Daca eviti alimentele cu zahar si amidon, vei echilibra nivelul zaharului in sange si nu vei mai avea pofte. Consuma legume verzi cu frunze, precum laptucile sau spanacul, sau incearca legume precum broccoli sau varza. Poti sa mananci castraveti, ardei si rosii.
Poti sa mananci si 200 grame de carne, peste sau carne de pui in fiecare zi. Consuma de patru sau cinci ori pe satamana fasole sau linte.

Alege alimente bogate in proteine care contin grasimi sanatoase, cum sunt nucile si semintele proaspete, sau peste gras, precum somonul sau macroul. Avocado-ul este plin de grasimi mononesaturate, dar si de antioxidanti, vitamina E si beta-caroten. Fa o salata din toate acestea cu uleiuri vegetale, mai ales cu ulei de masline, de nuci sau de rapita pe post de dressing pentru salata.

Faza 2: mareste ritmul

Dupa primele 14 zile, vei continua sa mananci alimentele din faza 1, dar vei reintroduce in dieta ta anumite alimente sanatoase care te vor ajuta sa slabesti. Cat tine faza 2? Tinand cont ca este un plan pe viata, aceasta faza ar trebui sa dureze toata viata, pentru a-ti mentine sanatatea si greutatea.

Cereale integrale: alege intre cereale, paine si paste. Consuma-le de sase, pana la opt ori pe zi.
Fructe: fructele (proaspete sau inghetate) trebuie sa faca parte din dieta ta. Consuma-le de patru sau cinci ori pe zi.

Iaurt si lapte cu putine grasimi: cosuma-le de doua sau trei ori pe zi, ca in faza 1.
Zahar: poti consuma alimente cu zahar de trei sau patru ori pe saptamana.
Alool: poti consuma ocazional un pahar mic de vin rosu.

In randurile urmatoare vei gasi mese complete pentru o saptamana. Sunt trei exemple de mese pentru faza 1 si patru exemple pentru faza 2.

Faza 1: 2 saptamani pentru a-ti misora talia

Ziua intai
Mic dejun
–    Ou fiert. (sfat: fierbe mai multe oua si curata-le de coaja. Pune-le intr-o punga cu fermoar la frigider. Astfel, le vei avea la indemana cand vei lua un mic dejun rapid. In unele magazine poti gasi oua gata fierte).
–    Una sau doua felii de bacon canadian.
–    200 ml de suc de rosii fara sare.

Gustare:
–    Un baton de branza light.
–    Morcovi tineri.

Pranz
–    Salata de ton.
–    Rosii cherry.
–    O salata mica cu dressing italienesc sau cu unul facut din ulei si otet.
–    O cana de jeleu de capsuni fara zahar.

Gustare de dupa-amiaza
–    120 grame de iaurt cu lamaie, light, fara grasimi, indulcit artificial.
–    18 nuci caju.

Gustare inainte de cina (optionala)
–    Felii de ardei (sfat: pentru a face fasiile de ardei mai usor, taie capetele unor ardei rosii, galbeni sau portocalii. Indeparteaza semintele si taie-i in jumatati. Indreapta fiecare jumatate de ardei si apoi cu un cutit foarte bine ascutit indeparteaza membranele. Apoi taie fasii de doi centimetri grosime. Aceste fasii de ardei le poti manca cu un sos guacamole si inlocuiesc cu succes chipsurile).
–    60 grame de guacamole.

Cina
–    Pui crocant la gratar.
–    O cana (sau mai mult) de morcovi, broccoli si vinete – inabusite.
–    O salata Romanine cu un dressing italienesc.
–    O cana de jeleu de zmeura, fara zahar.

Ziua a doua
Mic dejun
–    Omleta facuta din amestec pentru omleta (¼ sau ½ dintr-un plic).
–    150-200 ml suc de rosii cu putina sare.

Gustare
–    Branza light.
–    6 rosii strugure.

Pranz
–    Doua sau trei rulouri din carne de curcan. Aceste rulouri au branza pe dinafara si carne de curcan inauntru. Poti folosi ce condimente vrei (de exemplu, mustar). Poti adauga si frunze de salata in rulouri.
–    ½ sau o cana de salata coleslaw.
–    Pastai de mazare crude, cate vrei.
–    Jeleu de portocale fara zahar.

Gustare de dupa amiaza
–    Un baton de cascaval light.
–    Morcovi tineri.

Gustare inainte de cina
–    Zece arahide in coaja (20 de arahide individuale). Dureaza pana le cureti de coaja si astfel nu mananci prea multe.

Cina
–    Felii de carne de curcan prajite.
–    Sote de morcovi si ceapa. Soteaza o ceapa mica, tocata marunt cu o lingura de ulei de masline sau de rapita. Adauga cam 240 grame de morcovi tocati si soteaza amestecul pana se inmoaie morcovii. Adauga putin unt la final. Pune soteul peste feliile de curcan.
–    Salata cu dressing italian.
–    O cana de jeleu de lamaie, fara zahar.

Ziua a treia
Mic dejun
–    Omleta.
–    Una sau doua felii de bacon canadian.
–    200 ml de suc de merisor.

Gustare
–    120 ml de iaurt light de zmeura, fara grasime, indulcit artificial.
–    23 arahide.

Pranz
–    Piept de pui prajit (nu manca pielitele). Nu alege pui fraged, crocant sau nuggets.
–    O salata coleslaw.
–    Morcovi mici.
–    O cana de jeleu de lamaie fara zahar.

Gustare de dupa-amiaza
–    Unul sau doi cartofi wedges de branza light.
–    Sase rosii cherry.

Gustare inainte de cina (optionala)
–    Fasii de ardei.
–    Guacamole.

Cina
–   O cana de broccoli.
–   Salata cu dressing balsamic.
–   Savory sliders.
–   Una sau doua cani de jeleu de capsuni fara zahar.

Faza 2: mareste ritmul
Ziua 1
Mic dejun
– 100 grame grau.
–    240 ml de spuma de lapte.
–    120-150 grame de caspuni sau zmeura.

Gustare (optionala)
–    Unul sau doi cartofi wedges de branza light.
–    Rosii cherry.

Pranz
–    Doua sau trei rulouri din carne de curcan.
–    Morcovi baby.
–    O pruna mica.

Gustare de dupa-amiaza
–    180 grame de iaurt light cu afine.
–    Zece nuci caju.

Gustare inainte de cina (optionala)
–    Zece arahide cu coaja.

Cina
–    Peste tilapia la tigaie. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Prajeste pestele patru minute pe fiecare parte. Inainte de final, pune o bucatica de unt sau de margarina in tigaie si mai lasa tigaia pe foc pana se topeste.
–    Salsa de mango si pepene.
–    Sparanghel proaspat.
–    O cana de jeleu de capsuni fara zahar.

Ziua 2
Mic dejun
–    Ciocolata calda. 240 ml de spuma de lapte, o lingura plina de cacao neindulcita cu doua plicuri de ciocolata.
–    Unul sau doua oua fierte.
–    200-240 ml de suc light de afine (chiar daca are mai multe calorii decat sucul dietetic).
–    200 grame de capsuni.

Gustare (optional)
–    200 grame de iaurt light de lime, fara grasimi, indulcit artificial.
–    280 grame de migdale.

Pranz
–    Sandwich suedez sau de curcan. In aceste sendvisuri facute cu paine din grau integral poti adauga frunze de salata, rosii sau alte legume si condimente preferate.
–    Fasii de ardei.
–    Salata coleslaw.
–    O cana de jeleu de zmeura, indulcit artificial.

Gustare de dupa-amiaza
–    O clementina.
–    Unul sau doi cartofi wedges de branza light.

Gustare inainte de cina (optional)
–    Fasii de ardei.
–    30 grame de hummus.

Cina
–    Spaghete cu sos de carne.
–    Salata cu dressing italienesc sau cu vinegreta sau cu dressing de ulei cu otet.
–    Un baton de ciocolata.

Ziua 3
Mic dejun

–    50 gram de terci de ovaz cu scortisoara sau cu zahar brun pe deasupra si cu o lingura de migdale pe desupra.
–    ½ banana, medie sau mare.
–    200-240 ml de suc de rosii, cu putina sare.
–    Latte: 240 ml spuma de lapte, 60 ml espresso.

Gustare (optionala)
–    Un baton branza light.
–    Morcovi baby.

Pranz
–    Salata de ton; poti adauga frunze de salata, rosii, varza rosie si morcovi rasi.
–    Felii de ardei.
–    O cana de jeleu de portocale, indulcit artificial.

Gustare de dupa-amiaza
– 240 grame de capsuni.
– Zece nuci caju.

Gustare inainte de cina (optionala)
–    Zece arahide cu coaja.

Cina
–    Piccata de pui.
–    Fasole verde.
–    Felii de rosii.
–    Salata cu dressing italienesc.
–    240 grame de afine pe un iaurt inghetat, fara grasimi, indulcit artificial.

Ziua 4
Mic dejun
–    Omleta din unul, pana la trei oua.
–    O felie din grau integral, prajita.
–    O lingura jeleu sau gem.
–    240 ml de suc de portocale.
–    Latte sau 240 ml de spuma de lapte.

Gustare
–    200 grame de afine.
–    Zece migdale.

Pranz
–    Doua sau trei bucati de branza si rulouri de carne de vita prajita (poti adauga frunze de salata, morcovi perpeliti pe gratar sau varza rosie in interiorul rulourilor ).
–    Salata coleslaw.
–    O piersica mica.

Gustare de dupa-amiaza
–    200 grame de iaurt light de capsuni, fara grasimi si cu indulcitori artificiali.
Gustare inainte de cina (optional).
–    Morcovi mici inmuiati in doua linguri de unt de arahide.

Cina
–    Lasagna de dovlecei.
–    Salata: laptuci, rosii strugure, varza rosie, branza albastra sau branza de capra taiata bucatele, dressing de ulei si otet sau vinegreta.
–    Un baton de cicolata sau orice inghetata pe bat cu putine calorii, cu putin zahar si cu putine grasimi.

Principiile dietei de atac de 7 zile

  • Nu atacati organismul – desi dieta se numeste „de atac”, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa luam cu asalt organismul si sa il supunem unei serii interminabile de schimbari. Desi este o dieta de lunga durata, schimbarile trebuie produse treptat, mai ales in ceea ce priveste alimentatia. Organismul are nevoie de un timp de acomodare, iar acest timp, in dieta de atac de 7 zile, este scurtat pe cat posibil, dar nu redus la zero.
  • Revizuiti-va alimentatia – Daca ati decis sa tineti dieta de atac de 7 zile trebuie sa va asumati eliminarea din alimentatia voastra cotidiana a unor alimente ca sarea, zaharul sau grasimile. Dieta de atac este una foarte sanatoasa din acest punct de vedere, caci se mizeaza pe consumul preponderent de fructe si legume proaspete, cereale si alimente bogate in proteine sanatoase. Va fi nevoie sa renuntati la bauturile cu un continut nesanatos si sa faceti unele inlocuiri in alimentatia zilnica.
  • Fiti atenti la continutul nutritiv – fiecare aliment are un continut nutritiv care poate corespunde sau nu dietei de atac de 7 zile. Evitati alimentele bogate in sodiu si zahar, dar si grasimile, atat vegetale, cat si animale. Nu consumati sare, nici macar dietetica. Aceasta poate afecta efectele dietei de atac de 7 zile.
  • Respectati programul – dieta de atac de 7 zile este foarte riguroasa si in ceea ce priveste timpul: atat orele la care trebuie luate mesele principale si gustarile, cat si perioada de 7 zile de atac care nu trebuie depasite sau scurtate. Dieta trebuie tinuta timp de o saptamana, fara abateri. Nu scurtati dieta caci ati putea provoca dezechilibre ale organismului. De asemenea, daca lungiti dieta cu cateva zile, aceasta va deveni un obicei alimentar.
  • Combinati alimentele – nu va rezervati cate o zi pentru carbohidrati, una pentru proteine, alta pentru vitamine si tot asa. Combinati alimentele si nutrientii continuti de acestia. Organismul are nevoie de toate substantele nutritive in egala masura, in aceeasi perioada. Combinatiile de alimente sunt esentiale in dieta de atac de 7 zile.

Aveti grija la:

  • Senzatia de foame – dieta de atac nu este sinonima cu infometarea, asa cum, in mod eronat s-ar putea crede. In dieta de atac de 7 zile ideal este ca senzatia de foame sa nu apara, acesta fiind un semn ca organismul este hranit corespunzator. Nu va abtineti de la anumite alimente de care organismul are nevoie doar pentru a manca mai putin. Dieta de atac de 7 zile nu pune accentul pe cantitatea de alimente, ci pe continutul nutritiv al acestora.
  • Acomodare – urmati dieta de atac de 7 zile din aproape in aproape si nu drastic. Organismul nu trebuie sa fie suprasolicitat sau deranjat de la buna sa functionare. Alimentele cu un continut bogat de sare, zahar sau grasimi trebuie excluse din alimentatie, dar inlocuite cu alimente asemanatoare din punctul de vedere al continutului nutritiv. Spre exemplu, zaharul poate fi inlocuit cu fructoza, un indulcitor natural sau cu mierea.
  • Lichide – hidratarea este un punct forte al dietei de atac de 7 zile. Cei doi litri de apa obligatorii pentru fiecare zi pot fi suplimentati cu sucuri naturale din fructe, cu limonada sau fresh-uri, cu apa cu castraveti sau cu lamaie. De asemenea, beti ceaiuri din plante si evitati consumul de cafea sau alcool.
  • Perioada de dupa dieta – dupa cele 7 zile de atac este bine sa nu va aglomerati organismul cu alimentele la care poftiti. Adaugati alimentele interzise de-a lungul celor 7 zile in mod treptat si in cantitati mici. Reintroducerea brusca a acestora in alimentatia cotidiana poate crea instabilitati ale tractului digestiv.

Beneficiile dietei de atac de 7 zile

Dieta de atac de 7 zile este cunoscuta pentru faptul ca da rezultatele promise in perioada imediat urmatoare celor 7 zile de regim. De asemenea, dieta poate fi repetata de maximum trei ori in decursul unui an daca vreti ca efectele sa fie intensificate:

  • Detoxifierea – eliminarea rapida a toxinelor din corp este unul dintre principalele beneficii ale dietei de atac de 7 zile. Organismul se va curata de reziduuri si va functiona la nivel optim. Acest lucru se datoreaza consumului preponderent de alimente proaspete, crude, dar si lipsei sarii din organism.
  • Slabire rapida – in decursul celor 7 zile de dieta este posibil sa nu observati schimbari semnificative la nivelul greutatii corporale. De fapt, grasimile vor incepe sa se topeasca in perioada urmatoare, dupa incheierea dietei. Odata „atacat” organismul, acesta va actiona in zonele cu probleme si va folosi in acest scop nutrientii buni asimilati in perioada de dieta.
  • Revitalizare – atat starea generala, cat si toate functiile din corp vor fi energizate prin aceasta dieta de atac de 7 zile. Un efect rapid este acela al revitalizarii si optimizarii organismului. Multumita acestei diete de 7 zile, toate procesele din corp vor functiona in parametri optimi, fapt ce se va reflecta si la nivelul starii voastre generale: veti fi mai rezistenti in conditii de oboseala si stres.
  • Efecte de lunga durata – desi dieta insumeaza doar 7 zile, acestea sunt suficiente pentru ca efectele sa se mentina pe o perioada mai lunga de timp. Dieta de atac face ca organismul sa isi distribuie mai bine resursele, astfel incat depunerile sa fie prevenite, iar arderile sa fie intensificate.
  • Afectiuni prevenite sau vindecate – consumul frecvent de sare in cantitati mari provoaca o multime de afectiuni, mai ales de natura cardiaca, digestiva sau cardiovasculara. In dieta de atac de 7 zile sarea este exclusa, fapt pentru care acest tip de regim alimentar este foarte recomandat celor care se confrunta cu afectiuni ale inimii sau ale sistemului circulator…