Învață cum să slăbești sănătos

Share

Trebuie să mănânci aceleași cantități de mâncare în fiecare zi

Învață cum să slăbești sănătos

Cea mai mare parte a regimurilor recomandă consumarea în fiecare zi a unei cantităţi fixe de hrană. Dorintele şi nevoile variază însă de la o zi la alta. Experienta în materie de nutriție a arătat că se poate slăbi foarte bine mâncând în anumite zile moderat, în altele mai mult, iar uneori foarte putin.

Important este să răspunzi nevoilor propriului corp şi să asculți „cerințele” apetitului. Pentru majoritatea nutrienților (glucide, lipide, vitamine, minerale), organismul are rezerve sau soluții de înlocuire. În schimb, pentru apă şi proteine nu este valabil acelaşi lucru.

Prin urmare, chiar dacă nu îți este foame, trebuie să consumi în fiecare zi un minimum de alimente bogate în proteine (peşte, carne de pasăre, de vită, ouă, lactate) şi, bineînțeles, să te hidratezi corespunzător.

O masă trebuie să dureze minimum o jumătate de oră

Pentru ca organismul să perceapă cantitatea de alimente care îi este furnizată, trebuie să mestecăm încet. Adică să mărunțim perfect fiecare dumicat. Dacă ai timp la dispoziție pentru masă zece minute la prânz, de exemplu, este mai bine să mănânci putin cantitativ, dar mai lent.

Micul dejun trebuie să fie copios ca să slăbești

În foarte multe lucrări de gen se spune că micul dejun trebuie să acopere 25% din totalul de calorii din zi. Această recomandare este nereală şi excesivă. O masă atât de bogată dimineața presupune un prânz luat aproape seara.

Mâncatul exagerat dimineața, mai mult decât trebuie, duce şi la un consum exagerat şi în timpul zilei, riscând în felul acesta perturbarea mecanismelor de control al apetitului şi greutății corpului…

Dimineața trebuie să mănânci până la senzaţia de saţietate, nu mai mult. În felul acesta, riscul de apariție a nevoii de a mai consuma ceva până la prânz este aproape nul. Prin urmare, mănâncă după pofta inimii, nu neapărat imediat ce te-ai trezit, ci în cursul dimineţii, când ți se face foame.

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news