HomeDiete de slabitCum sa slabesti rapid Sfaturi practice care va vor ajuta sa slabiti

Sfaturi practice care va vor ajuta sa slabiti

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Sfaturi-practice-care-vă-vor-ajuta-să-slăbiți in Cum sa slabesti rapid

1. Nu săriți peste mese

Organismul este un contabil desăvârşit. Dacă îl veţi priva de micul dejun, de prânz ori de cină, va reacţiona dur. Mai întâi, veţi suferi de foame, pentru ca apoi să vă năpustiţi şi să mâncaţi mai mult decât de obicei. Corpul va stoca mai pregnant elementele nutritive furnizate de această masă şi, în loc să slăbiţi, vă veţi îngrăşa.

Sfaturi practice care vă vor ajuta să slăbiți

2. O abatere nu este o dramă

O cină cu prietenii, o masă copioasă in familie… motivele de a claca apar mai devreme sau mai târziu. Dacă n-aţi putut să rezistaţi ispitei de a gusta dintr-o felie de tort, nu intraţi în panică. A doua zi puteţi repara „răul” făcut.

Vă propunem o dietă hiperproteică de recuperare:

Mic dejun: cafea sau ceai şi două iaurturi degresate.
Prânz şi cină: peşte sau carne slabă la grătar, legume fierte şi brânză de vaci degresată.
Gustare: dacă simţiţi nevoia, consumaţi încă un iaurt slab, la ora 11 sau la 16.

3. Fortifiați-vă mușchii

Exerciţiile fizice sunt esenţiale. Studiile de specialitate au arătat că persoanele musculoase ard, chiar în timpul repausului, mai multe calorii decât cele sedentare. Trebuie să ştiţi în plus că 55 kg de muşchi ocupă mai puţin loc în haine decât 55 kg de grăsime.

4. Mâncați lent și calm

Gata cu sandvișurile înfulecate în grabă la birou! De fapt, senzaţia de saţietate apare cam după 20 de minute de la începerea mesei (timpul necesar pentru ca alimentele să ajungă in stomac şi să înceapă digerarea lor). Mâncând în mare viteză, riscăm să înghiţim mai multă hrană decât e necesar, pentru că n-avem timp să ne simţim sătui. Prin urmare, mestecaţi bine fiecare îmbucătură. Saliva produce enzime indispensabile unei bune asimilări a glucidelor.

5. Atenție la combinațiile periculoase

Dacă sunteţi adeptul fripturii cu cartofi prăjiţi sau al puiului cu orez, este timpul să renunţaţi la astfel de combinaţii alimentare. Melanjul proteine animale (carne) şi glucide este un adevărat dezastru pentru siluetă. Organismul nostru începe să digere proteinele. Apoi, obosit, lasă glucidele deoparte, stocându-le sub formă de grăsime. Prin urmare, optaţi pentru mese constând în carne sau peşte şi legume fierte sau în feculenţi şi legume.

6. Sa nu vă fie teamă de cântar

Cântărindu-vă o dată sau de două ori pe săptămână, veţi şti din timp dacă s-a mai depus un kilogram şi veţi acţiona imediat pentru a-l eradica fără prea mare efort. După o masă copioasă, organismul va transforma zaharurile şi grăsimile în depozite pentru a le stoca. Acest proces durează cam trei zile, pentru a-şi termina drumul prin adipocite şi a îngroşa coapsele şi fesele. Or, este mult mai uşor să elimini grăsimea când aceasta este încă în sânge, de aceea este bine să acţionezi imediat ce ai văzut că acul cântarului arată o modificare, oricât de mică.

7. Privilegiați sucurile de fructe preparate în casă

Menţiunea 100% natural de pe cutiile cu sucuri din comerţ nu garantează lipsa totală a zahărului. Legislaţia autorizează această inscripţie în cazul în care cantitatea totală de zahăr conţinută nu depăşeşte o anumită limită.

8. Alegeți inteligent gustările

Înainte să vă năpustiţi asupra batoanelor de ciocolată, prăjiturilor şi bomboanelor, faceţi-vă un mic calcul. Trei ciocolăţele au aproape 400 de calorii. Un corn are 350 calorii, iar un baton de ciocolată 250 calorii. Aceste alimente antrenează un aport de insulină suplimentar, care, în loc să calmeze foamea, generează o poftă de mâncare exagerată la numai 30 de minute după ingerarea lor. Alegeţi mai bine produse dietetice. Bogate în fibre şi proteine, potolesc foamea şi pofta, furnizând un număr minim de calorii.

9. Alcool cu moderație

Un inamic important al siluetei este alcoolul. Prin urmare, încercaţi să-l evitaţi. Nu consumaţi niciodată băuturi foarte dulci, cum sunt lichiorurile, de exemplu. Alegeţi mai bine un pahar de şampanie (80 calorii) sau un pahar de vin pe care să-l beţi în timpul mesei. Puneţi lângă el un pahar cu apă, ca să potoliţi setea. Savuraţi vinul cu înghiţituri mici, ca să evitaţi al doilea pahar…

10. Prăjituri numai la sfârșitul mesei

La finalul mesei, zaharurile vor fi digerate odată cu celelalte alimente. Ele vor fi eliberate progresiv în organism, iar caloriile furnizate vor fi arse în timpul zilei.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed