HomeDiete de slabitCum sa slabesti rapid Slabeste cu sucuri detoxifiante

Slabeste cu sucuri detoxifiante

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/08/Slabeste-cu-sucuri-detoxifiante.jpg

Esti interesata de aceasta noua tendinta de detoxifiere cu sucuri? Afla totul despre aceste sucuri detoxifiante, despre riscurile si beneficiile lor.

Cu mult inainte ca oamenii sa inceapa sa consume produse organice pentru a tine pesticidele deoparte de corpurile lor, detoxifiantii erau cunoscuti ca fiind buni pentru sanatate si frumusete.

Hipocrate, cunoscut in anthichitate ca fiind parintele medicinei moderne, recomanda postul ca metoda de detoxifiere a tractului digestiv. Paracelsus, un medic din secolul al XVI-lea, spunea ca postul este cel mai bum remediu pentru sistemul digestiv.

Pe langa utilizarea ca o metoda de vindecare, detoxifierea era o practica ce avea adanci radacini religioase si culturale. Se considera ca detoxifierea purifica mintea si spiritul deopotriva. Posturile care erau tinute cu ani in urma in traditia estica, dar si in cea vestica, pregateau trupul, mintea si sufletul pentru idolatrizarea religioasa, pentru sarbatori.

Si in ziua de azi postul este un important element in traditia religioasa, fie ca vorbim de crestini, musulmani sau iudei. In trecut, cei care practicau yoga si medicina ayurvedica promovau detoxifierea in India. Amerindienii practiau ceremonialele de purificare, iar Europenii urmau anumite tratamente prescrise de medici, de exemplu: curatarea colonului (clisme), tratamente cu apa si sedinte de sauna.

Dar vremurile s-au schimbat. Din cauza revolutiei industriale, a poluarii mediului, a chimicalelor, alimentelor procesate si pline de pesticide, a stresului din viata de zi cu zi, creste povara dusa de corpurile noastre.

In America s-a descoperit ca mai mult de 80.000 de chimicale nu sunt testate. Astfel ca nu se stie ce efect au asupra corpului uman. Anual se elibereaza miliarde de toxine in mediul inconjurator. De aceea, trebuie sa ne intoarcem la o practica veche.

Potrivit nuritionistilor, detoxifierea nu mai este o experienta prin care trece intrg corpul. Acum e vorba mai mult despre ce ai voie sa mananci si ce nu. Pe vremuri, postul insemna sa te abtii atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere emotional. Acum ne indopam cu sucuri detoxifiante si curatam colonul.

Un motto al unui detoxifiant numit Blueprint Cleanse suna cam asa: „Noi gandim, voi beti”. Asta sugereaza ca detoxifierea moderna presupune doar desfacerea unei sticle si consumarea ei. Totul a devenit atat de usor, ca am ajuns sa nu mai tinem cont de nevoia de odihna a corpului nostru cat timp ne detoxifiem. Este important sa nu ne extenuam din punct de vedere fizic, ci sa dormim destul si sa avem grija de corpurile noastre.
Dar cum suntem foarte ocupati, nu tinem mereu cont de aceste sfaturi. Oamenii nu au timp sa isi protejeze corpul. Detoxifierile cu sucuri sunt mult prea intense pentru oamenii care duc o viata obisnuita, cu multe drumuri de facut.

Cu toate ca nu exista multe dovezi stiintifice (una dintre acestea fiind bazata pe un studiu facut in 2000, care a aratat cum o detoxifiere de sapte zile a imbunatatit o sanatate precara), expertii sustin ca detoxifierea are efecte benefice asupra organismului. Detoxifierea imbunatateste sistemul imunitar, creste nivelul energiei, imbunatateste atentia, ne scapa de kg in plus si ne face mai constienti de alimentele pe care le consumam…

Dar exista si anumite complicatii care pot aparea in urma detoxifierii unui corp obosit. Daca ficatul nu este intr-o stare buna, detoxifierea ii poate dauna. Un studiu recent a aratat pericolele care ne pandesc in urma curatarii colonului: balonare, crampe, greata si chiar blocaj renal.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed