Dieta Shapiro – slabiti usor mancand mai mult

Share

În dieta Shapiro  există posibilități multiple de a combina alimentele, astfel încât să nu vă dea în niciun fel peste cap planul şi, în același timp, să nu vă simțiți absolut deloc frustraţi.

dieta Shapiro

Potrivit opiniei celebrului nutriţionist Howard Shapiro, în dieta Shapiro nu există produse „bune” sau „rele” şi nici raţiuni „bătute în cuie”. Astfel, este posibil să savuraţi o cutie de îngheţată sau o pungă de caramele fără să vă îngrăşaţi. Ba chiar o asemenea „abatere” vă va ajuta să continuaţi regimul cu zâmbetul pe buze, căci, se ştie, privarea generează nemulţumire, sentiment care, mai devreme sau mai târziu, se transformă într-o adevărată obsesie, determinându-vă, în final, să clacați.

Să luăm un exemplu sugestiv: vi se face o poftă nebună de ciocolată, dar sunteţi „ascultători” şi vă rezumați la bolul de supă permis. Dorinţa persistă, chiar dacă nu la nivel conştient. În timp, aceasta va lua proporţii, se va impune şi, până la urmă, veţi sfârşi prin a mânca mult mai multă ciocolată decât atunci când aţi avut prima oară poftă.

Un alt avantaj evident în dieta Shapiro este evitarea monotoniei. Scopul propus este însușirea capacității de a selecţiona alimentele, fără a sacrifica plăcerea de a mânca ori cantitatea. Dintr-odată este înlăturat cercul vicios ce se asociază regimurilor de tip yo-yo (care conduc inevitabil la fluctuaţii de greutate).

Howard Shapiro este de părere că e mult mai uşor să alegi privind decât raţionând. De ce? Mai întâi, pentru că nu ne mobilizăm aceeași emisferă cerebrală, apoi, pentru că mesajele vizuale rămân întipărite mai mult timp în memorie. Veţi vedea că un bol mare de supă conţine la fel de multe calorii ca o jumătate de pulpă de pui şi că un sfert de tartă cu lămâie este echivalentă nutriţional cu şapte linguriţe de îngheţată.

Mâncati pe săturate cu dieta Shapiro

Odată principiul înrădăcinat, alegerea unei cantităţi mai mari de alimente şi, nu în ultimul rând, mai sănătoase, va deveni repede o joacă, un reflex, ajutându-va să vă regăsiţi supleţea şi vitalitatea. Nu incercaţi să vă privaţi şi să limitaţi porţiile! Pentru a slăbi e suficient sa vă ascultaţi instinctul. Mâncaţi când vă este foame, nici inainte, nici după. Alegeţi tipul de alimente care va tentează. Gândiţi-vă apoi la fructe, proaspete sau în compoturi, pentru a vă satisface pofta de dulciuri, la legume crude, pentru a anihila nevoia de a ronţăi, la lactate degresate, în caz că simțiți nevoia de ceva sărat. Nu uitaţi nicio clipă să mâncaţi cât mai variat!

Nu e interzis să ai pofte

Cât despre alimentele deseori interzise în alte regimuri, dr. Shapiro dă exemplul a două paciente, Susan şi Andreea. Invitată la restaurant, prima își propune să nici nu guste din pâine. Dar în final cedează și consumă mai multe chifle. Și, pentru că tot a călcat strâmb, comandă şi un fel de mâncare cu mult sos, plus un desert. Andreea a decis că va mânca o chiflă, însă în combinaţie cu peşte la grătar şi legume verzi. Aceasta din urmă şi-a satisfăcut pofta şi a reuşit să menţină sub control dieta, prin urmare modelul ei este de urmat…

Concluzia este că nu e nevoie să vă privaţi de un produs „periculos” (cum este pâinea), dacă alegeţi corect felurile de mâncare cu care urmează să-l consumaţi.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente