Trucuri pentru a va pastra silueta

Share

Topiţi pernuţele de pe andomen

Trucuri pentru a vă păstra silueta

O dietă de slăbire fără mișcare e ca nunta fără lăutari! Efectuarea zilnică a măcar o jumătate de oră de gimnastică asigură o pierdere în greutate constantă, uniformă, ajută la conservarea masei musculare, evită lăsarea pielii (fenomen des întâlnit mai ales la persoanele care au slăbit brusc, dar fără să se antreneze). Iată un exemplu de exercițiu care vă va ajuta să topiți pernuțele de grăsime de pe abdomen:

– Întinse pe spate, cu picioarele îndoite şi tălpile lipite de podea, puneți mâinile la ceafă, ținând coatele în lateral.
– Rotiți uşor bustul, contractând mușchii abdominali, fără să trageți de ceafă, apoi coboriți până aproape de sol. Efectuați două serii a câte 20 de mişcări fiecare. Repetați zilnic sau cel puțin de trei ori pe săptămână.

Pentru a preveni acumularea de grăsime pe abdomen, evitați să stați prea mult pe scaun în poziții prea relaxate.

Ceaiul de cimbru scade pofta de mâncare

Cimbrul de grădină reprezintă o vegetală aromatică folosită des în arta culinară. Pentru că este foarte bogată în proteine vegetale, e bine să fie inclusă în cadrul dietelor de slăbire. Vă ajută să nu resimțiți foamea şi oboseala, inerente în condițiile unei alimentații reduse cantitativ şi ale unui efort fizic sustinut. Vitaminele (mai ales din grupa B), precum și acizii aminici, acizii graşi esențiali şi diversele minerale conținute de plantă, contracarează eventualele carențe pe care le poate declanşa un meniu uniform. Aşadar, consumați fără rezerve cimbru.

MULTE FRUSTRĂRI = EȘEC

Rețineţi că niciun aliment nu este rău în sine, nu te face să te îngraşi. Totul depinde de cantitatea în care alegi să-l consumi şi de modalitatea în care îl prepari. De pildă, legumele favorizează pierderea în greutate dacă le mâncaţi în doze mari. Una peste alta, dacă vă este poftă de o bucăţică de ciocolată în timpul regimului, nu trebuie să vă abțineţi: faceți-vă pofta, bucurați-vă de gust fără să vă faceţi procese de conştiinţă, apoi continuaţi cura ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dacă vă refuzaţi toate alimentele care vă plac, veţi da greş, mai devreme sau mai târziu…

Hrăniți-vă sănătos

Multe persoane repetă constant aceeași greşeală: abia aşteaptă să termine cura de slăbire pentru a reîncepe să se îmbuibe la fel ca înainte. Urmarea: kilogramele se depun la loc, mai multe şi într-un timp mai scurt. Explicația este simplă: în etapa de dietă, organismul s-a obișnuit să fie alimentat mai puțin, dar mai bine; odată cu reluarea stilului de mâncat haotic, corpul are tendința de a-și face provizii, pentru a fi pregătit în cazul în care urmează o nouă perioadă de „privațiuni”, stocând surplusul de calorii sub formă de grăsime. Pentru a nu ajunge într-o astfel de situație și a rămâne supla, e foarte important să vă păstrați în mare parte obiceiurile de hrănire sănătoase dobândite. Asta nu echivalează cu un regim de slăbire perpetuu! Este suficient să fiți ponderată și să consumați doar ocazional produse despre care știți că îngraşă.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news