Home Diete de slabit Cum se bea cafeaua verde

Cum se bea cafeaua verde

autor Elena Yvette
177 vizualizari
Cum se bea cafeaua verde

Cafeaua verde are un gust fin și unic, este un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus și poate fi combinată cu oricare dietă de slăbit.

Cum se bea cafeaua verde

Se recomandă consumarea a două cești medii de cafea verde pe zi. Se consumă o ceașcă dimineața fără a fi mâncat ceva înainte, și alta pe parcursul zilei, până în orele 18-19:00 (6-7:00 PM).

Scurt istoric:

I. Cafeaua este își are originile în Etiopia, acum mai bine de o mie de ani, iar în lumea arabă cafeaua a fost denumită „vin” datorită faptului că musulmanii nu aveau voie să consume vin, așadar cafeaua, întrunind aceleași proprietăți energetice stimulante ca vinul, a purtat denumirea de „Vinul Arabiei”.

II. Cafeaua s-a răspândit foarte ușor în Occident și în Orientul Mijlociu, iar în secolul XVII-lea în Europa existau numeroase cafenele. Obiceiul de a bea cafea s-a introdus în Europa prin jurul anului 1615 datorită importurilor de mirodenii din Turcia.
III. Cafeaua verde reprezintă, de fapt, boabele de cafea Arabica ce nu sunt prăjite. Cafeaua verde conține acid clorogenic, ce are menirea de a stimula arderile de grăsimi din corp, reduce absorbția de glucoză, fructoză, maltoză, zaharoză și împiedică depunerea straturilor de grăsime în organism. Are un gust aparte, specific, mult mai fin decât cel al cafelei obișnuite.

Mod de preparare și administrare

Cafeaua verde se prepară în felul următor:

Metoda 1
• 85g cafea
• 350ml de apă călduță
Cu alte cuvinte, se vor amesteca două lingurițe de cafea verde măcinată cu două cești medii cu apă, apoi se lasă la fiert 15 minute, după care se lasă la infuzat circa o oră, iar mai apoi se va strecura și se va consuma ca atare. Se poate îndulci cu zahăr sau miere.
Cafeaua verde nu se fierbe, apa se va fierbe separat, iar după ce compoziția va fi gata, se va bea caldă.

Metoda 2
• 300ml de apă călduță (încălzită timp de patru minute, la 90-95 de grade Celsius)
• 2-3 lingurițe de cafea verde
Cafeaua verde nu se va fierbe, se va lăsa la infuzat 10-15 minute, asemănătoare ceaiului.

Metoda 3: Cafea verde cu Ghimbir
• 2-3 lingurițe de cafea verde măcinată
• Un vârf de linguriță – o jumătate de linguriță (după preferință) de ghimbir
• Se toarcă circa 250-300 ml apă călduță și se lasă la infuzat între două-cinci minute.
• Se poate îndulci cu miere sau zahăr sau se poate acri cu puțină zeamă de lămâie; de asemenea, pentru un gust inedit și o cafea mult mai aromată, se pot adăuga cuișoare, scorțișoară sau cardamon (însă dacă se vor adăuga și aceste condimente, cafeaua, împreună cu condimentele, se va fierbe la foc mic timp de patru-șase minute).

Pentru ce este bună cafeaua verde?

  • Cafeaua verde este utilizată de foarte mulți oameni pentru diverse afecțiuni cum ar fi obezitatea, datorită faptului că această cafea împedică dezvoltarea altor straturi de grăsime în organism, și hipertensiunea arterială, deoarece reduce între 5-10mmHg tensiunea sistolică și între 3-7mmHg tensiunea diastolei…
  • Nu se recomandă să se consume Cafeaua Verde mai mult de una sau două cești medii pe zi, deoarece poate avea efecte secundare cum ar fi durerile de cap, tulburări ale somnului, anxietate și stări de vomă; de asemenea, nu se recomandă să se bea cafea verde seara, înainte de culcare, deoarece poate apărea insomnia.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies