Home Diete de slabitDIETE CELEBRE Afla de ce nu mananca Oana Cuzino carne

Afla de ce nu mananca Oana Cuzino carne

autor Elena Yvette
718 views 1 minute timp de citit

Oana Cuzino va lansa provocarea “Meatless Friday” prin care vrea sa-i faca pe oameni sa renunte la carne pentru o zi. Vedeta tv sustine ca cei care vor renunta la carne vor fi mai sanatosi.

Oana Cuzino

„În primul rând, consumul susţinut de carne duce la acumularea homocisteinei, dar şi a altor compuşi de degradare şi metabolizare a acesteia, precum creatinina, acidul uric. Acestea încarcă rinichii, se pot depozita în articulaţii. Ori, o pauză de o zi, două pe săptămână, îi dă răgaz organismului să contracareze acumularea acestora.

Un nivel crescut de homocisteină duce la o incidenţă crescută de atac vascular, infarct, accident cerebral, dar şi o serie de boli neurodegenerative, cum ar fi demenţele vasculare sau tip Alzheimer. Poate de aceea auzim tot mai des că aceste probleme apar la tineri, mai ales în conjuncturi favorizante: fumat, colesterol crescut”, a declarat Oana Cuzino pentru Pro TV Magazin.

„Datorită bunicii… aşa am descoperit bamele, mâncarea de gutui, de prune, cremele de naut şi linte, plăcintele de casă cu spanac, urzicile. Ulterior, tofu… Oricum, la noi în casă s-au iubit întotdeauna legumele şi fructele, aşa că nu numai vinerea evit carnea, sunt şi alte zile ale săptămânii în care ‘uit’ de carne şi simt nevoia de a consuma mai multe legume şi mai ales fructe, preferatele mele”.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies