HomeDiete de slabitDIETE CELEBRE Alege-ți dieta în funcție de tipul de siluetă

Alege-ți dieta în funcție de tipul de siluetă

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,K views
Alege-ți-dieta-în-funcție-de-tipul-de-siluetă in DIETE CELEBRE

Alege-ți dieta în funcție de tipul de siluetă, schematic, în trei mari categorii: androide, ginoide şi monoforme. Descoperiţi-vă rotunjimile şi alegeţi un regim care corespunde morfologiei dvs. Fără să uitaţi programul de gimnastică adaptat si o dieta în funcție de tipul de siluetă. Există kilograme care se „aşază” pe coapse, altele care preferă bustul şi cele care se instalează peste tot.

Alege-ți dieta în funcție de tipul de siluetă

Multe diete se bazează pe ideea că forma corpului ne indică felul în care ar trebui să pierdem în greutate. Cu toate că forma corpului nu determină sporturile la care suntem bune, le influențează pe cele pe care alegem să le facem; aceasta are un rol și în ușurința cu care ne îngrășăm, precum și în modalitatea prin care putem slăbi.

Femeia androidă

Cum să îți alegi dieta în funcție de tipul de siluetă dacă ai o structură androidă? Structura acestui tip de siluetă este caracterizată de următoarele: umerii sunt laţi şi musculoşi, pieptul „generos”, talia mai degrabă groasă şi abdomenul proeminent. În schimb, partea inferioară a trupului este mai puţin dezvoltată: şoldurile înguste, coapsele, genunchii şi picioarele destul de subţiri şi gleznele fine. Spre deosebire de femeia ginoidă, femeia androidă nu suferă, în general, de tulburări ale circulaţiei sanguine. Şi nu reţine apa.

Dacă te încadrezi la această categorie, acumulezi grăsime în special în zona mijlocului. Femeia androidă mai este cunoscută și ca femeia cu silueta sub formă de măr. Felul în care reacționează hormonii la tipul dietei poate avea un rol în distribuția grăsimii. Este dovedit faptul că atunci când vine vorba despre pierderea în greutate, silueta androidă răspunde mai bine la alimentele cu indice glicemic redus, precum pâine integrală, paste din grâu integral, orz, orez brun, bulgur, năut, linte, soia, fasole neagră, fasole roşie kidney, fasole Lima, sparanghel, broccoli, verdețuri cu frunze verde închis, vânătă, zucchini, conopidă și altele. Majoritatea cred că dacă se urmează o dietă cu indice glicemic redus, nu se permite consumul fructelor însă acest lucru depinde de tipul de fruct. Prin urmare, aceste femei pot consuma următoarele: cireșe, mere, pere, prune, grepfrut, piersici, portocale, struguri, kiwi și caise uscate.

REGIMUL FEMEII ANDROIDE

Lată în spate

Principiul: eliminarea grăsimilor, mai ales a celor animale.

Reguli de aur în dieta în funcție de tipul de siluetă androidă:

– Legume multe, peşte şi lactate cu 0% grăsime; puţină carne de pasăre şi carne roşie (mai puţin de vită). Nu ouă şi nu şuncă!

– Fecule de două ori pe săptămână.

– 1,5 l de apă pe zi (minimum!).

– Sare puţină, dar condimente cât de multe.

Gimnastica – obligatorie în dieta în funcție de tipul de siluetă androidă

Exerciţii de rezistenţă pentru dezvoltarea trenului inferior.

FEMEIA GINOIDĂ

Bazinul lat

Corpul ei are forma de „chitară”: bustul și umerii înguşti, sânii mici. Abia de la ombilic în jos, proporţiile devin generoase. Şoldurile sunt late, coapsele pline, adeseori capitonate, genunchii groşi şi gleznele adeseori umflate.

Acest tip de siluetă mai este cunoscut și drept silueta sub formă de măr. Poate vei fi surprinsă să afli că femeia care arată astfel este considerată de majoritatea bărbaților ca fiind foarte atrăgătoare, datorită formelor voluptoase și a taliei subțiri. Încă din vechime femeia care avea șoldurile late, coapsele și posteriorul mai plinuțe, era considerată perfectă pentru a da naștere copiilor. Aceste femei au organismul dominat de nivelul ridicat al estrogenului (hormonul feminin), drept urmare, metabolismul este mai lent, iar excesul de grăsime este depozitat direct sub piele, în general în zona șoldurilor și coapselor.

În mod frecvent, femeia ginoidă suferă de tulburări ale circulaţiei sanguine. În plus, ea are o tendinţă evidentă spre retenţia de apă şi celulită, care se fixează mai degrabă la nivelul membrelor inferioare.

REGIMUL FEMEII GINOIDE

Principiul pe care se bazează dieta în funcție de tipul de siluetă ginoidă: Lupta împotriva retenţiei de apă şi limitarea consumului de alimente care balonează.

Reguli de aur în dieta în funcție de tipul de siluetă ginoidă:

– Multe proteine (la prânz şi seara). Mai ales carne slabă, peşte, carne de pui fără piele, ouă şi lactate cu 0% grăsime. De evitat: stridiile, somonul fume şi jambonul – prea sărate.

– Legume puţine, pentru că tind să favorizeze retenţia de apă.

– Sare cu măsură.

– Un litru de lichid pe zi (nu mai mult!).

– Piper puţin. Ardeiul iute şi condimentele nu se recomandă în cazul unor probleme de circulaţie a sângelui.

Gimnastica – obligatorie în dieta în funcție de tipul de siluetă ginoidă

Exerciţii de forţă pentru dezvoltarea trunchiului.

Metoda

Regimul alternează zilele de „proteine pure” (lactate, carne) cu cele de proteine + legume (acelaşi lucru plus legume). Pentru micul dejun, optiunea vă aparţine.

Femeia monoformă

Rotunjimi peste tot

Femeia monoformă combină caracteristicile femeilor androide și genoide. Rotundă din cap până-n picioare, dar bine proporționată, ea are un piept generos, talia groasă, abdomen bombat și coapse și genunchi plini. În ciuda acestor excese, ansamblul trupului ei păstrează o linie armonioasă, pentru că surplusul de greutate de care suferă este repartizat uniform, pe toate zonele corpului. Femeile cu acest tip de siluetă sunt mai sensibile la ceea ce consumă. Spre deosebire de femeile cu celelalte tipuri de siluete, acestora le este mai greu să compenseze prin sport obiceiurile alimentare proaste. Femeile monoforme trebuie să urmeze un plan alimentar corect, care să le ajute să piardă în greutate, să le dea energie și sănătate.

REGIMUL FEMEII MONOFORME

Una dintre cele mai bune diete pentru femeia cu acest tip de siluetă este cea care se bazează pe un conținut ridicat de proteine și grăsimi sănătoase, și puțini carbohidrați. O proporție adecvată a nutrienților în acest caz este următoarea:

30 – 40% carbohidrați

30 – 35% proteine

30 – 35% grăsimi sănătoase

Nu este nevoie să urmezi o dietă complicată pentru a face schimbări benefice în privința siluetei tale. Este necesar să urmezi cu strictețe acele proporții, deoarece ele sunt ca reper. O cură similară celei paleolitice este foarte potrivită, întrucât fiecare masă conține proteine, legume și câteva surse de grăsimi sănătoase cum sunt avocado sau uleiul de măsline.

Principiul pe care se bazează dieta în funcție de tipul de siluetă monoformă: Niciodată peste 1000 calorii pe zi!

Reguli de aur în dieta în funcție de tipul de siluetă monoformă:

– O alimentaţie variată, dar în cantități controlate.

– Multe proteine (peşte, carne, ouă și lactate cu 0% grăsimi).

– Multe legume crude sau fierte

– Două felii de pâine, dimineața

Gimnastica – obligatorie în dieta în funcție de tipul de siluetă monoformă

Persoanele cu acest tip de siluetă nu pot pierde în greutate fără să facă și exerciții fizice, așadar se recomandă exerciții pentru tot corpul…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed