Dieta cu ciocolată te ajută să slăbeşti fără să renunţi la acest deliciu, ba chiar oferindu-ţi un răsfăţ scazi în greutate uşor şi plăcut.
Se spune despre ciocolată că este dușmanul dietei a şi al siluetei, că are prea multe grăsimi și îngrașă. Conține însă și antioxidanţi, chiar mai mulţi decât sucul de fructe. Studiile au arătat că, dincolo de calorii, dieta cu ciocolată este benefică pentru sănătate, mai ales pentru starea de bine.
Reduce stresul și susţine dieta cu ciocolată
Un grup de voluntari din Elveţia a participat la un studiu pentru dieta cu ciocolată. Timp de două săptămâni, aceștia au consumat zilnic 40 g de ciocolată. Rezultatul a fost unul neașteptat: nimeni nu s-a îngrășat, iar nivelul stresului s-a diminuat considerabil.
Un alt studiu a arătat că persoanele aflate la dieta cu ciocolată care au consumat zilnic două-trei pătrățele de ciocolată la una dintre gustări au reușit să mențină regimul alimentar și chiar să slăbească.
Dieta cu ciocolată scade tensiunea
Flavonoizii din cacao au efect vasodilatator, reducând astfel presiunea sângelui. Pentru a avea acest efect pozitiv, ciocolata trebuie consumată cu moderație — maximum șase pătrăţele pe zi.
Acesti antioxidanţi contribuie la o mai bună circulaţie a sângelui la nivelul retinei și creierului, la reducerea colesterolului și la stimularea metabolismului, organismul arzând mai cu foc grăsimile.
Top trei ciocolate
Pe primul loc în dieta cu ciocolată se află ciocolata neagră, care conţine o cantitate mare de antioxidanţi. Este urmată de cea cu lapte și alune, cu o cantitate mai mică de grăsimi saturate, și apoi de ciocolată cu cremă…
Pentru dieta cu ciocolată, cea mai neindicată din punct de vedere al sănătății și siluetei este ciocolata albă, bogată în grăsimi și foarte săracă în antioxidanţi.