HomeDiete de slabitCum sa slabesti rapid Slăbiți sănătos adoptând o dietă echilibrată

Slăbiți sănătos adoptând o dietă echilibrată

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 907 views
Slăbiti-sănătos-adoptând-o-dietă-echilibrată in Cum sa slabesti rapid

Oferta de legume şi fructe (alimente ideale în cura de slăbire, căci au un aport caloric scăzut) este atât de mare, încât n-aveți cum să răbdați de foame. Însă, nu este cazul să deveniți vegetarieni. Reduceți drastic consumul de grăsimi. Două linguri de ulei de măsline pe zi sunt arhisuficiente pentru a vă păstra sănătatea pielii. Iată, în mare, în ce ar consta meniul unei zile:

mar verde si metru pentru slabit

•    Dimineața. Beți neapărat o băutură fără zahăr. Poate fi un ceai, un compot de fructe preparat în casă, un bol de lapte degresat ori chiar suc de fructe 100% natural. Nu renunțați definitiv la făinoase. Acestea sunt foarte consistente şi vă vor ajuta rezistați până la masa de prânz fără să vă fie foame.

„Micul dejun al campionilor” mai cuprinde 20 g baghetă (sau trei biscuiți, un baton ori o chiflă) unsă cu foarte puțin unt (5 g) şi una-două felii de șuncă (sau un ou fiert). Încheiați masa cu o salată de fructe (asta dacă nu ați ales la capitolul băuturi sucul de fructe) şi începeți ziua plini de energie şi cu optimism.

•    La prânz. Consumați proteine, ca să aveți în continuare energie. 100 g carne de pui, vită ori peşte, preparată cât mai dietetic (la grătar ori fiartă), vă vor asigura necesarul în acest sens. Adaugați 100 g legume verzi fierte sau o salată mare (din legume de sezon, salată verde) asezonată cu puţin ulei de măsline şi oţet ori zeamă de lămâie. Feculenţii sunt la rândul lor importanţi, căci ţin de foame: 50 g de pâine ori un cartof fiert reprezintă niște exemple potrivite. La desert, consumaţi un fruct de sezon proaspăt. O dată la două-trei zile, puteți înlocui fructul cu 100 g îngheţată dietetică (nu mai mult de
150 kcal/100 g)…

•   Seara. Aşa cum probabil bine ştiţi, cina trebuie să fie mai lejeră, ca să dormiţi bine. Aşadar, aveţi de ales între: o supă de legume sau 80-100 g legume fierte (fara cartofi), o porţie mică de feculenţi sau o chiflă, 100 g peşte, un ou, o jumătate de piept de pui, o felie de jambon sau 40 g brânză degresată. La final, beţi o cană cu lapte sau mâncaţi un fruct.

Save

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed