5 exerciții ușoare pentru femeile grăbite

Share

Zece minute de gimnastică pe zi – nu vă trebuie mai mult pentru a vă tonifia mușchii abdominali. Cu puțin efort, abdomenul se va întări si talia se va subția.

5 exerciții ușoare pentru femeile grăbite

Ce femeie nu-şi doreşte o talie de viespe şi un abdomen ferm? Dar când îţi împarţi ziua între serviciu, copii treburile gospodăreşti, cu greu mai găseşti timp pentru a merge la o sală de gimnastică. Uşor, uşor, talia începe să se îngroaşe şi burtica să crească. Pentru a vă reveni la forma maximă trebuie să puneţi la treabă muşchii abdominali: cei oblici, superficiali, care conturează talia, „marii drepţi”, care unesc sternul şi pubisul, formând celebra „tabletă de ciocolată” şi mușchiul transversal, un muşchi profund, a cărui lipsă de tonicitate duce la relaxarea abdomenului. Pentru aceasta, vă propunem cinci exerciţii uşoare, care vă vor răpi doar 10-15 minute în fiecare dimineaţă.

Atenţie, însă! Dacă suferiţi de incontinenţă urinară sau sunteţi însărcinate, întrebaţi medicul dacă puteţi face aceste exerciţii.

1. Pentru întărirea centurii abdominale

Culcaţi-vă pe spate şi staţi picior peste picior, cu piciorul drept flexat şi sprijinit pe podea. Ţinând mâna dreaptă la tâmplă, ridicaţi bustul până atingeți cu cotul genunchiul stâng. Celălalt braţ trebuie să fie întins pe sol, pentru a vă sprijini. Repetaţi de 15 ori, apoi schimbaţi.

2. Pentru a scăpa de rotunjimi

Sprijinite pe şezut şi pe coate, ridicaţi picioarele drepte, lipite, pe verticală. Mişcați picioarele încet înainte şi înapoi. Faceţi trei serii a câte zece mişcări.

3. Pentru a vă tonifia abdomenul

Aşezaţi-vă sprijinindu-vă cu braţele uşor îndoite şi ridicaţi picioarele lipite, flexate şi cu vârfurile întinse. Apropiaţi încet picioarele şi bustul, menţinând spatele drept. Faceţi trei serii a câte zece mişcări.

4. Special antibalonare

Întindeţi-vă pe podea, cu mâinile pe urechi şi picioarele împreunate, îndoite şi ridicate. Desprindeţi umerii de sol şi ridicaţi doar partea superioară a bustului, încordând muşchii abdominali, apoi reveniţi încet. Faceţi trei serii a câte 10-20 de mişcări.

5. Pentru subţierea taliei

Întindeţi-vă cu picioarele flexate şi depărtate sprijinite pe podea. Răsuciți şi ridicaţi uşor bustul, până vă atingeţi glezna dreaptă cu mâna dreaptă. Reveniţi în poziţia iniţială, apoi faceţi aceeaşi mişcare spre stânga. Repetaţi de 15 ori pentru fiecare parte.

EXERCIȚII „DISCRETE”

Pentru a vă tonifia abdomenul, discret, de-a lungul zilei, la serviciu sau chiar pe stradă, iată câteva mişcări pe care le puteţi repeta ori de câte ori puteţi:

– Stând în picioare, sugeţi burta şi încordaţi fesierii. Număraţi până la zece, respiraţi profund, apoi relaxaţi-i.

– Aşezată pe scaun, încordaţi abdominalii şi menţineţi, respirând normal.

– Când urcaţi scările, aveți grijă să îndoiţi cât mai mult și să ridicaţi cât mai sus fiecare picior…

– Aşezată pe scaun, puneţi-vă mâinile pe şolduri şi rotiţi-vă bustul pe rând în stânga şi în dreapta, ca şi cum aţi privi înapoi. Repetaţi de 30 de ori.

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news