HomeDiete de slabitFITNESS Exerciții abdomen pentru femei

Exerciții abdomen pentru femei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Exerciții-abdomen.jpg

Aceste exerciții pentru abdomen vor ajuta femeile să dea jos grăsimea și să remodeleze corpul într-un timp foarte scurt.

Fenomenul de îngrășare în aria bazinului se accentuează mai ales după o sarcină sau cu puţin înainte de menopauză, din cauza modificărilor hormonale. Bineînţeles, la unele persoane, aceste caracteristici anatomice pot fi ereditare. În oricare dintre cazuri, exerciţiile abdomen pentru femei, practicate cu regularitate, permit remodelarea formelor şi prevenirea instalării celulitei.

Exerciții abdomen

Aceste trei exerciții de abdomen pentru femei dau rezultate satisfăcătoare după șase-opt săptămâni de practică susţinută.

1. Exerciții pentru abdomen moale

Poziţia de început. Întinsă pe spate, cu picioarele îndoite şi tălpile lipite de podea, puneţi mâinile la ceafă, fără să încrucișați degetele, pentru a nu vă forţa vertebrele cervicale.

Mişcarea. Ridicaţi-vă bustul, astfel încât coatele să se apropie unul de altul şi să se lovească de genunchi, apoi reveniți la poziţia iniţială.

Faceţi trei serii a câte 20 de exerciţii.

Frecvenţa efectuării exerciţiului: o zi da, una nu.

Evitaţi purtarea aşa-numitelor „burtiere pentru slăbit”.

2. Aveți pernițe pe abdomen

Poziţia de început. Întinsă pe spate, cu picioarele îndoite şi tălpile lipite de podea, puneţi mâinile la ceafă, ţinând coatele în lateral.

Mişcarea. Ridicaţi uşor bustul, contractând muşchii abdominali, fără să trageţi de ceafă, apoi coborâţi, până aproape de podea.
Efectuaţi două serii a câte 20 de exerciţii fiecare. Acest exerciţiu, foarte asemănător cu cel de dinainte, diferă prin amplitudinea mişcării, care este mai mică.

Frecvenţa efectuării exerciţiului: de două-trei ori pe săptămână.

Evitaţi să staţi prea mult pe scaun în poziţii prea relaxate, căci muşchii abdominali nu sunt deloc puşi să lucreze, şi astfel este favorizată creşterea suprafeţei abdomenului.

3. Nu aveți talia bine conturată

Poziţia de început. Stând pe spate, cu mâinile la ceafă şi coatele îndoite, ridicaţi uşor capul şi umerii, ţinând un picior îndoit, iar pe celălalt întins şi uşor ridicat de la podea.

Mişcarea. Trageţi încet, alternând genunchiul drept şi genunchiul stâng, spre cotul opus, expirând de fiecare dată când executați mişcarea. Piciorul care stă în repaus trebuie să rămână nemişcat, ridicat de la sol. Repetați de 30 de ori.

Frecvenţa efectuării exerciţiului: de cinci-șase ori pe săptămână.

Evitaţi să trageţi prea tare de ceafă, din dorinţa de a atinge mai uşor genunchiul cu cotul, căci această acţiune nu accelerează rezultatele şi poate provoca o contractură la nivel cervical.

4. Aveți pernițe pe șolduri

Poziţia de început. Cu picioarele întinse şi uşor depărtate, ţineţi în deasupra capului, un băţ de lemn. Braţele trebuie să fie lipite de cap. Încordaţi-vă muşchii abdominali şi fesieri.

Mişcarea. Balansaţi-vă bustul în lateral, de la dreapta la stânga (ca un pendul), fără să mişcaţi şoldurile şi păstrând bicepşii încordaţi şi lipiţi de urechi.

Executaţi trei serii a câte 30 de mişcări. Frecvenţa efectuării exerciţiului: de două-trei ori pe săptămână…

Evitaţi regimurile alimentare dese şi drastice, urmate în majoritatea cazurilor de îngrăşări. Acestea favorizează lărgirea suprafeței ţesutului de la nivelul taliei, a cărei tonicitate se recuperează foarte greu.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed