Exerciții pentru umeri utile pentru tonifiere

Share

Exercițiile pentru umeri sunt foarte utile dacă vă confruntați cu dureri în această zonă sau cu un aspect neplăcut al acestei părți a corpului. Umerii au un rol fundamental în menținerea armoniei corpului, aceștia fiind un element de susținere.

exercitii pentru umeri

Pentru a vă păstra tonusul muscular din zona umerilor se recomandă să vă stabiliți o rutină de exerciții fizice specifice pentru lucrarea zonei umerilor și a bazei gâtului. Acestea au rolul de a vă tonifia mușchii umerilor, ai brațelor, ai spatelui și ai pieptului. Exercițiile pentru umeri se pot face în mod profesional, în incinta unei săli de fitness dotate cu aparatura necesară, dar și în confortul propriei case. Următoarele exerciții sunt optime pentru cei ce au un program aglomerat care nu le permite să ajungă la o sală de sport.

  1. Adoptați o poziție perfect dreaptă, pe verticală, a corpului. Țineți picioarele încordate, cu o distanță de circa 15 centimetri între ele. Acest exercițiu pentru umeri vă va solicita întreaga zonă a toracelui. Ridicați brațele la maximum în sus, apoi, printr-o aplecare de bazin, lăsați-le la maximum în jos, până aveți posibilitatea de a atinge podeaua. Repetați mișcarea de câte 15 ori în trei serii.

Beneficiile exercițiului pentru umeri:

  • Se dezvoltă masa musculară pentru că sunt lucrate mai multe grupe de mușchi simultan. Mușchii de pe umeri, de la baza gâtului, se vor dezvolta cu rapiditate.
  • Tonifiere rapidă în zona umerilor.
  • Elasticitate a pielii de pe umeri. Rezultatele la nivelul dermului datorate exercițiului pentru umeri vor apărea foarte rapid și vor fi vizibile pentru o perioadă îndelungată.
  1. Păstrați poziția de la mișcarea anterioară, ținându-vă mușchii încordați. Căutați un instrument subțire (asemănător cu o bară), de o greutate mică (aproximativ cinci kilograme). Țineți brațele la nivelul pieptului și faceți câte opt ridicări, în trei serii. Acest exercițiu pentru umeri este un înlocuitor perfect pentru clasica presă la piept de la sală.

Beneficiile exercițiului pentru umeri:

  • Menținerea tonusului muscular prin ridicarea de greutăți. Acestea pot varia în funcție de în ce stadiu al antrenamentului vă aflați.
  • Uniformizarea masei musculare prin lucrarea treptată a grupelor de mușchi.
  • Topirea surplusului de grăsime de pe zona lucrată. Chiar dacă în zona umerilor depunerile de grăsime se realizează destul de lent, exercițiile specifice au un rol absolut preventiv.
  1. Așezați-vă pe un scaun care vă permite să vă țineți spatele drept și picioarele perfect lipite de sol. Din șezut, poziționați-vă brațele la nivelul capului și întindeți-le în sus, apoi le flexați în poziție inițială. Vă puteți ajuta și de unele greutăți de aproximativ două kilograme pentru fiecare braț. Ridicați brațele simultan și mențineți flexarea doar la nivelul cotului. Aveți grijă să țineți coloana vertebrală în poziție dreaptă pe tot parcursul exercițiului pentru umeri.

Beneficiile exercițiului pentru umeri:

  • Se lucrează întreaga musculatură superioară: mușchii brațelor, mușchii abdominali și pectorali, mușchii gâtului și ai umerilor. Aceștia din urmă vor resimți o presiune și mai mare dacă vă suplimentați exercițiul pentru umeri cu greutăți mici.
  • Nu veți resimți niciun fel de disconfort datorită stabilității pe care o aveți în poziția șezut, cu tălpile lipite de sol.
  • Exercițiul pentru umeri va da rezultate rapid, fără a vă confrunta cu febră musculară sau întinderi de mușchi.

Multe dintre noi avem, în anumite zone ale corpului, depuneri de grăsime pe care nu le-am putut cu niciun chip îndepărta, indiferent câte cure de slăbire am urmat. Pentru a rezolva această problemă neplăcută, vă propunem un plan complet de gimnastică ce vă va ajuta să vă remodelaţi silueta, acţionând exact asupra acelor grupe musculare din punctele care vă nemulţumesc.

Exerciții pentru umeri

Umeri, brațe, piept

Bustul este, în general, primul afectat de o viaţă sedentară şi primul care are nevoie de întreţinere. Astfel, cu timpul, sânii încep să-şi piardă din fermitate, umerii au tendinţa de a se lăsa şi a ieşi în faţă, iar braţele se îngroaşă, căci, deşi sunt folosite şi la cele mai mici gesturi, muşchii lor nu sunt suficient solicitaţi.

Poziţia de început. Aşezată pe un scaun, cu spatele drept şi sprijinit de spătar, ţineţi în fiecare mână câte o greutate de 1,5 kg. Ridicaţi braţele până la înăţimea umerilor, având grijă ca deschizătura pumnilor să fie orientată spre sol.

Mişcarea. Ridicaţi braţele inspirând, apoi coboriţi-le încet în faţă, până la înălţimea umerilor. Realizaţi trei sau patru serii, a câte 12 exerciţii.

Frecvenţa efectuării exerciţiului: de trei ori pe săptămână…

Evitaţi activităţile care vă solicită prea mult umerii (de pildă, căratul a unor obiecte foarte grele).


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente