HomeDiete de slabitFITNESS Mențineți-vă în formă când sunteți în vacanțe

Mențineți-vă în formă când sunteți în vacanțe

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 950 views
Mențineți-vă-în-formă-când-sunteți-în-vacanțe in FITNESS

Evident, alegerea sportului şi intensitatea cu care este practicat trebuie să fie pe măsura condiției dvs. fizice, dar, din fericire, aveţi de unde alege. 

Mențineți-vă în formă când sunteți în vacanțe

Înălţarea unui zmeu, frisbee, tenis, badminton, volei, înot, bodyboard, windsurf, scufundări sunt numai o parte dintre opţiunile care vă stau la dispoziţie. Iată câteva idei pentru a profita de vacanţă şi a vă pune într-o formă fizică de invidiat!

Volei de plajă

Iată un prilej minunat pentru copiii dvs. de a lega noi prietenii pe plajă. Voleiul este un sport de echipă, dar poate fi abordat chiar şi de către cei care nu-i cunosc prea bine regulile. Puteţi face câteva schimburi de pase cu copiii, pe plajă sau în apă, între două pauze de bronzare.

Tenis de plajă – un exercițiu pentru toate vârstele

Iată un candidat pentru titlul de sport de plajă prin excelenţă! Toți, de la debutanţi şi până la „profesionişti”, îl joacă cu plăcere şi devin repede fanii săi. Îl putem juca pe nisipul cald, pe marginea mării sau în valuri, cu fileu sau fără, în doi sau în mai mulţi, variantele sunt, practic, inepuizabile.

Acest sport este diferit de tenisul de câmp, deoarece „rachetele” sunt mai uşoare, iar mingea poate fi din burete, ceea ce îl face mai uşor de practicat și accesibil (contrar voleiului şi badmintonului) copiilor de vârste fragede.

Înălțați zmee
Dacă aveţi nevoie de o „doză” bună de exerciţiu fizic, încercaţi să înăltaţi un zmeu. În ciuda aparenţelor, nu este nicidecum un simplu joc de copii. Vă veţi întrebuinţa muşchii destul de serios încercând să-l menţineţi în aer, mai ales când vântul este foarte puternic. Zmeul este uşor de transportat, se montează uşor, nu face zgomot, este total nepoluant şi oferă o activitate fizică bogată în emotii. Există un singur risc, în sens pozitiv: să deveniți dependenţi!

Badminton — pentru încheieturi puternice

Un sport universal, care se poate practica oriunde, pe plajă, într-o curte sau pe aleea campingului. Un singur inconvenient: vântul deviază foarte uşor fluturele! În rest, badmintonul este excelent pentru exersarea reflexelor şi întărirea încheieturilor. Din nefericire, cei mici vor avea ceva probleme până se vor iniţia în acest sport, deoarece tehnica lovirii fluturelui nu este foarte la îndemână pentru un novice…

Profitați de valuri pentru tonifierea mușchilor!

Dacă nu sunteţi adepţii sporturilor de plajă, puteţi încerca să vă căliţi muşchii cu ajutorul mării:

Intraţi în apă până la brâu şi încercaţi să mergeți pe distanţe scurte sau pe unele mai lungi. Al doilea exerciţiu este în mod special benefic, deoarece solicită intens muşchii membrelor inferioare, fără a traumatiza încheieturile, graţie rezistenţei apei şi a greutăţii mai mici a corpului. Este un mod excelent de a vă întări sistemul cardiovascular, fiind benefic în acelaşi timp circulaţiei. Practicarea regulată a marşului în apă vă ajută să vă întăriţi musculatura picioarelor şi feselor și să le daţi o formă de invidiat…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed