HomeDiete de slabitFITNESS Modelați-vă mușchii cu ajutorul stretching-ului

Modelați-vă mușchii cu ajutorul stretching-ului

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Modelați-vă-mușchii-cu-ajutorul-streching-ului.jpg

Stretching-ul se bazează pe o desfăşurare lentă a mişcărilor, care permite întinderea tuturor muşchilor. Această activitate este ideală atât pentru persoanele obosite şi stresate, cât şi pentru cele antrenate. Respirația este fundamentală, de aceea, inspirați pe nas şi expirați usor pe gură. Stretching-ul se poate practica în paralel cu orice sport.

Exercitiile de stretching (întindere, alungire) au ca scop redobândirea supleții mușchilor, regăsirea libertății de mișcare și, implicit, a echilibrului interior. Mișcările se execută încet și fiecare poziție se menține circa 10-15 secunde, timp ideal pentru modelarea grupelor musculare.

1. Pe spate, cu mâinile întinse pe lângă cap, trageți cât puteți de mult de brațe şi călcâie. Mentineți, relaxati-vă, apoi repetați mişcarea.

2. Stând pe spate, îndoiți piciorul drept, apucați genunchiul cu ambele mâini şi încercați să-l aduceți cât mai aproape de bust. Mențineți. Schimbați piciorul şi repetati mişcarea.

3. Pe spate, cu piciorul stâng ridicat şi dreptul îndoit, apucați coapsa stângă cu ambele mâini şi trageți spre bust (cu piciorul întins). Repetați cu piciorul drept.

4. Pe burtă, apucați-vă un picior şi trageți de el spre fese până când simțiți muşchii coapsei întinşi. Repetați cu celălalt picior.

5. Pe spate, lăsați-vă picioarele îndoite când într-o parte, când în cealaltă, având grijă ca poziția capului să fie opusă celei a picioarelor…

6. Întindeți brațele la spate cu degetele împreunate și trageți cât puteți de mult umerii înapoi. Abdomenul trebuie să fie supt, iar spatele, drept. Mențineți poziția, apoi repetați.

Save

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed