Home Diete de slabitNUTRITIE 10 motive pentru care trebuie să renunțăm la carne

10 motive pentru care trebuie să renunțăm la carne

autor Elena Yvette
666 views 3 minute timp de citit

Deși majoritatea consideră carnea drept o sursă bogată de nutrienți pentru organismul nostru, nu este chiar așa. Multe persoane au ales să elimine carnea din regimul lor alimentar, iar asta nu este neapărat din cauza faptului că sunt mari iubitori de animale.

10 motive pentru care trebuie să renunțăm la carne

Dacă te-ai gândit vreodată să renunți la carne, iată care sunt cei zece factori decisivi în această direcție.

1. Nu cunoști condițiile în care a fost crescut animalul a cărui carne o consumi

Acest lucru este valabil pentru carnea care o cumpărăm din comerț. De obicei, spațiul în care sunt crescute aceste animale este unul foarte înghesuit, iar acestea ajung să trăiască în locul unde își fac nevoile. Din această cauză, ele sunt dopate cu antibiotice pentru a nu avea infecții sau alte boli.

2. Eviți riscul de a te intoxica cu pesticide

Pesticidele sunt administrate atât animalelor, cât și pulverizate pentru a le feri de paraziți. Se apelează chiar la hormoni sau steroizi pentru a le accelera creșterea. De ce ți-ai dori să consumi așa ceva?

3. Renunți la grăsimi nesănătoase

Carnea animalelor conține grăsimi saturate, adică grăsimi „rele” pentru organismul tău. Din cauza aceasta, multă lume are un nivel crescut al colesterolului în organism, ceea ce poate duce la apariția anumitor boli.

4. Mai puțini carbohidrați

Aceștia sunt prezenți tot din cauza grăsimilor menționate anterior. Iată un mare avantaj: renunțând la consumul de carne, elimini astfel doi „iepuri” dintr-o singură lovitură!

5. Asiguri o mai bună protecție rinichilor tăi

Dacă nu consumi o anumită cantitate de fibre, care în carne nu este foarte întâlnită, toxinele și grăsimile nesănătoase vor fi mai greu de eliminat din organism. Responsabili pentru eliminarea acestora sunt rinichii, iar dacă tu nu-i ajuți cu aportul necesar de fibre, aceștia vor fi suprasolicitați și va crește astfel riscul apariției pietrelor și al îmbătrânirii premature al acestora.

6. Elimini riscul apariției unor afecțiuni

Există studii prin care s-a demonstrat că vegetarienii sunt mai bine protejați împotriva unor virusuri sau boli decât consumatorii de carne. Cui nu i-ar plăcea să fie ferit de boli?

7. Ai un stil de viață mai sănătos

Persoanele care nu consumă carne sunt mai atente la alimentele pe care le aleg. Vor alege acele mâncăruri care le asigură un aport ridicat de proteine și substanțe nutritive, care sunt cele mai importante pentru a-i oferi organismului energia necesară pentru a putea funcționa corect.

8. Vei avea un aport mai mare de vitamine și minerale

Cu toții știm că fructele și legumele sunt „purtătoare” de vitamine, minerale și fibre. Din carne nu reușim să le luăm, poate nici măcar una dintre acestea. O altă bulină neagră din acest punct de vedere!

9. Organismul tău nu va simți nicio lipsă

Toate substanțele nutritive de care are nevoie organismul tău pot fi găsite cu ușurință în alte alimente. Așadar, nu trebuie să te îngrijorezi că ai avea de pierdut din acest punct de vedere. Vei găsi alimente mult mai sănătoase care să substituie carnea.

10. Gândește puțin logic…

Te-ai gândit vreodată că animalul a cărui carne o consumi este mort? Asta ar trebui să te pună serios pe gânduri. Un organism care nu mai este viu nu prea poate fi și sănătos, în special pentru a putea fi consumat…

Save

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies