Fa primul pas pentru a scapa de foamea toxica cu cele cinci alimente pentru a scapa de foame recomandate de Dr. Fuhrman. Nu-ti va fi niciodata foame daca primesti nutrientii de care ai nevoie cu un aport mic de calorii. Intr-o saptamana, daca mananci alimentele urmatoare, vei scapa de pofte si vei incepe sa scazi in greutate.
1. Rodia
Acest fruct puternic este plin de antioxidanti si de nutrienti care te ajuta sa arzi grasimile si iti pun in functiune metabolismul. Spre deosebire de alte fructe, rodia nu-ti va creste glicemia, ceea ce te ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Este un fruct plin de punicalagins, un nutrient care regleaza glicemia si colesterolul.
Exista multe moduri de a manca acest fruct. Sucul de rodie este plin de antioxidanti si astfel reduce riscul aparitiei diabetului. Sucul de rodie este dulce in mod natural.
Rodiile apar de vara tarziu pana la inceputul iernii. Cumpara o cantitate mai mare si congeleaz-o ca sa te bucuri de ele tot anul. Semintele din rodie se pot pune in terciul de dimineata din cereale sau se pot manca pur si simplu ca o gustare. Scoate semintele facand o taietura de un centimetru de-a lungul fructului. Rasuceste si desface cele doua jumatati de fruct, apoi scoate semintele cu o lingura mare. Semintele sunt foarte bune pentru sanatate.
2. Pudra de cacao
Singurul dulce acceptat de Dr. Fuhrman este pudra de cacao. Este cea mai naturala forma de ciocolata existenta. Pudra de caco nu este rafinata – nu contine zaharuri si nici carbohidrati puri. Este un antioxidant bogat in nutrienti, puternic, perfect pentru cei care vor ceva dulce la micul dejun.
Cacaua e poate folosi in smoothies cu banane sau poate fi amestecata cu spanac in blender pentru a obtine o bautura dulce cu aroma de ciocolata.
3. Boabele de fasole adzuki
Aceste boabe mici si rosii sunt pline de proteine, iod, potasiu, acid folic si magneziu. De asemenea, sunt pline de fibre solubile care te tin satul mai mult timp si pot ajuta la scaderea colesterolului si a nivelului de glucoza. Indicele glicemic scazut le face sa fie alegerea perfecta pentru cei care sufera de diabet si pentru cei care au probleme cu glicemia. Boabele de adzuki sunt pline de amidon rezistent, ceea ce inseamna ca multe dintre caloriile pe care le contin aceste boabe nu sunt absorbite de corp. Deci, boabele de adzuki au mai putine calorii pe o anumita cantitate de produs.
Ca un plus, aceste boabe sunt usor de preparat. Numite „boabe simple” pentru ca nu au nevoie sa fie inmuiate, boabele adzuki au nevoie de jumatate din timpul de preparare al altor boabe ca sa fie gatite. Este usor sa gasesti boabe de adzuki proaspete. Sunt perfecte pentru supe, sosuri si chilli-uri.
4. Dovleacul
Daca esti dependent de carbohidrati, dovleacul va deveni noul tau prieten in materie de mancare. 90% din totalul caloriilor din dovleac sunt carbohidrati. Dar carbohidratii din dovleac sunt buni si nu cresc nivelul glucozei. De aceea, sunt buni pentru diabetici.
Dovleacul contine fibrele potrivite care duc la scaderea in greutate. Consumand aceasta leguma cu amidon, te vei simti la fel de satul ca si cand ai fi mancat paste sau paine.
5. Nucile caju
Nucile si semintele sunt cea mai buna metoda de a introduce grasimi in dieta ta. Dr. Fuhrman recomanda folosirea nucilor pline de grasimi in loc de ulei pentru dressing-ul de salata. Cei mai multi dintre noi consumam 400 calorii la o salata numai din uleiul de masline folosit ca dressing. Dressing-ul de salata (fara grasimi sau cu grasimi putine) te poate face sa te ingrasi, pentru ca impiedica organismul sa absoarba nutrientii pe care salata i-ar putea contine. Grasimile din nucile caju te ajuta sa absorbi nutrientii din ingredientele din salata. Iti vor da grasimile de care ai nevoie evitand caloriile nefolositoare…
Folosind nucile caju pentru a face dressing-uri, vei ajunge sa poftesti mereu salatele respective. Poti face un dressing special pentru salate amestescand in blender nuci caju, seminte de susan, otet din vin alb si portocale.
Save